Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μετά από 35 χρόνια ομολόγησε δύο φόνους σε podcast - Καταδικάστηκε άλλος που παραμένει στη φυλακή

ΗΠΑ: Μετά από 35 χρόνια ομολόγησε δύο φόνους σε podcast – Καταδικάστηκε άλλος που παραμένει στη φυλακή

Σοκαριστική ομολογία

Σόκαρε τις ΗΠΑ, ένα podcast, στην διάρκεια του οποίου, άνδρας που διέπραξε δύο φόνους ομολογεί τις πράξεις του, μετά από 35 χρόνια, την ώρα που στη φυλακή παραμένει, ο  σύζυγος του ενός θύματος, που είχε καταδικαστεί.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της nypost.com, η  Michelle Saum Schofield μόλις είχε ολοκληρώσει τη βάρδια της σε ένα φαστφουντάδικο, στο Lakeland της Φλόριντα. Η 18χρονη μπήκε στο Mazda της για να πάρει τον σύζυγό της Leo όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά όταν δεν έφτασε ποτέ, εκείνος άρχισε να ανησυχεί. Τρεις μέρες αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου 1987, η σορός της γυναίκας, ανακαλύφθηκε σε ένα κοντινό αποχετευτικό κανάλι. Είχε μαχαιρωθεί 26 φορές.

Φωτογραφία από nypost.com

Δικαστική πλάνη

Παρά τις αρνήσεις και κανένα φυσικό στοιχείο που να τον συνδέει με τη σκηνή, ο σύζυγός της, Leo Schofield, 21 ετών, συνελήφθη αργότερα, καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού και σε ισόβια κάθειρξη το 1989. Οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε μάρτυρες που περιέγραψαν τον νεαρό κιθαρίστα ως σύζυγο που κακοποιούσε και που μάλωνε τακτικά με τη γυναίκα του.

Ο ίδιος επέμεινε στην αθωότητά του, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν τότε λόγο για δακτυλικά αποτυπώματα τρίτων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του θύματος καθώς και για μια υποτιθέμενη ομολογία ενός άλλου άνδρα, του  Jeremy Lynn Scott. Τα δευτεροβάθμια δικαστήρια αρνήθηκαν, τότε, στον Leo μια νέα δίκη.

«Καταδικάστηκε άδικα»

Την ίδια χρονιά ωστόσο, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας  Gilbert King, έμαθε για την υπόθεση από έναν δικαστή στη Φλόριντα και ξεκίνησε τη διερεύνηση.

«Όσο περισσότερο εξέταζα την υπόθεση, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα ότι καταδικάστηκε άδικα και ολοένα και πιο πεπεισμένος ότι ο Scott δεν ερευνήθηκε ποτέ σωστά από την Πολιτεία της Φλόριντα», ανέφερε, σε δηλώσεις του στην ίδια πηγή.

Χρόνια μετά, το 2004, το 2004, το αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα αποκάλυψε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα στο κόκκινο Mazda της Michelle ανήκαν στον Scott. Ο Scott, γνωστός και ως «Μπαμ Μπαμ» στους δρόμους, εκτίει ισόβια ποινή επειδή λήστεψε και στραγγάλισε τον Ντόναλντ Μουρχέντ, 37 ετών, με ένα καλώδιο τηλεφώνου σε ένα τρέιλερ του Λέικλαντ το 1988.

Το podcast

Ο συγγραφέας βρήκε τόσο τον Leo Schofield όσο και τον Jeremy Scott και μετέτρεψε την αναζήτησή του για την αλήθεια σε ένα podcast αληθινού εγκλήματος, το “Bone Valley”.

Ο Scott, 53 ετών, σήμερα, εξομολογείται λεπτομερώς τη δολοφονία της Michelle στο ένατο και τελευταίο επεισόδιο, που προβάλλεται την Τετάρτη. Στο επεισόδιο, ο Scott αποκαλύπτει ότι ήταν σκοτεινά και έβρεχε όταν εντόπισε την 18χρονη σε ένα βενζινάδικο.

«Καθόμουν εκεί ενώ εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον», περιγράφει ο δολοφόνος μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα Martin στο Indiantown της Φλόριντα. «Και όταν κατέβηκε, ρώτησε [αν] χρειαζόμουν το τηλέφωνο, απάντησα όχι. Με ρώτησε “Γιατί είσαι όλος βρεγμένος”, της είπα «γιατί βρέχει, το ξέρεις»; Της είπα ότι δεν έχω αυτοκίνητο.  Και εκείνη με πήρε στο δικό της. Και τότε είναι που υποθέτω ότι το έχασα».

Όπως περιγράφει, αρχικά σχεδίαζε να της κλέψει το αυτοκίνητό, αλλά «πανικοβλήθηκε» όταν η γυναίκα, άρχισε να φωνάζει, αφού το μαχαίρι του έπεσε από την τσέπη. Είπε ότι στη συνέχεια κάρφωσε επανειλημμένα το μαχαίρι στο σώμα της.

«Κοιμάμαι με τα πτώματα»

Ακολούθως, είπε ο Scott, περιγράφει πως βρήκε πλαστικό και τύλιξε το σώμα της μέσα σε αυτό για να «την προστατεύσει από το να το φάνε οι λύκοι, τα φίδια ή ό,τι  άλλο» και «την έριξε στο νερό» στη λίμνη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μετάνιωσε που σκότωσε μια γυναίκα που δεν του έφταιξε. «Με έκανε μια βόλτα. Αυτό με πονάει περισσότερο».

Σχεδόν 36 χρόνια αργότερα, ο Scott, είπε ότι εξακολουθεί να ξαναζεί την ημέρα της δολοφονίας της. «Ονειρεύομαι, ξυπνάω, αλλάζω πλευρό, βλέπω έναν νεκρό να κοιμάται δίπλα μου», είπε. «Κοιμάμαι με πτώματα κάθε βράδυ όταν πηγαίνω για ύπνο. Αυτή είναι η τιμωρία μου».

Στο ίδιο επεισόδιο, ο Scott παραδέχεται επίσης ότι πυροβόλησε έναν οδηγό ταξί στο Intercession City της Φλόριντα, στις 10 Απριλίου 1987, περίπου έξι εβδομάδες μετά τη δολοφονία της Michelle.  «Αυτό συνέβη αμέσως μετά», είπε ο Scott στον King. «Διέρρηξα ένα σπίτι και έκλεψα το όπλο».

Ο Scott επιμένει ότι ο καταδικασθείς δεν είχε καμία σχέση με τον βάρβαρο θάνατο της συζύγου του θύματος– ένας ισχυρισμός που υποστηρίζεται από τους δικηγόρους του Leo που εξακολουθούν να αγωνίζονται για να τον βγάλουν από τη φυλακή. «Ο άνδρας είναι στη φυλακή 33 χρόνια, πρέπει να είναι έξω. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα. Είναι αθώος» σημείωσε.

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024