Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Η φρικιαστική κακοποίηση 15χρονου από τη μητέρα και τον πατριό του που οδήγησε στο θάνατό του

Βρετανία: Η φρικιαστική κακοποίηση 15χρονου από τη μητέρα και τον πατριό του που οδήγησε στο θάνατό του

Το επίπεδο της βίας που ασκήθηκε εναντίον του αθώου παιδιού ήταν τόσο σοκαριστικό, που οι ένορκοι απαλλάχθηκαν από την ισόβια υπηρεσία ενόρκων.

«Είσαι το μεγαλύτερο κακό που κυκλοφορεί σε αυτόν τον κόσμο». Έτσι χαρακτήρισε τη μητέρα ο βιολογικός πατέρας του 15χρονου Σεμπάστιαν Καλινόφκσι που υπέστη απίστευτους βασανισμούς και κακοποίηση από τον πατριό και τη μητέρα του.

Ο 15χρονος υπέστη μήνες φρικτής κακοποίησης από τη μητέρα του Agnieszka, 36 ετών, και τον πατριό του Andrzej Latoszewski, 38 ετών, έναν μαχητή πολεμικών τεχνών και body builder που έκανε ενέσεις στεροειδών.

Τα σοκαριστικά στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των αρχών συγκεντρώθηκαν από ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, μέσα από το οποίο το άρρωστο ζευγάρι παρακολουθούσε κάθε κίνηση του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους, έξι εβδομάδων, οι ένορκοι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν ώρες «φρικιαστικού» υλικού που έδειχνε τον Σεμπάστιαν να κακοποιείται και να βασανίζεται, προτού το δικαστήριο καταλήξει σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή τα 39 έτη στο αρρωστημένο ζευγάρι.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ένορκοι

Σύμφωνα με την Daily Mail, το επίπεδο της βίας που ασκήθηκε εναντίον του αθώου εφήβου ήταν τόσο σοκαριστικό, που οι ένορκοι απαλλάχθηκαν από την ισόβια υπηρεσία ενόρκων. «Αναγκαστήκατε να υπομείνετε τρομακτικά πλάνα», είπε η εισαγγελέας, αφού τους ευχαρίστησε για το θάρρος τους.

Ο Σεμπάστιαν μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πατρίδα του, την Πολωνία, όπου ζούσε με τον πατέρα του, τον Οκτώβριο του 2020, 10 μήνες πριν από τον θάνατό του.

Όμως η ζωή με τη μητέρα και τον πατριό του μετατράπηκε σε μια παρατεταμένη περίοδο πόνου και βασανιστηρίων.

Ο «ντροπαλός» και μικρόσωμος έφηβος φοίτησε σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι αγνοούσαν τη φρίκη που εκτυλισσόταν στο σπίτι του.

Οι «γονείς» του, του φερόταν σαν είναι «ζώο». Μεταξύ των ξυλοδαρμών ο έφηβος εξαναγκαζόταν σε «εξευτελιστικές ασκήσεις», όπως κάμψεις και κοιλιακούς.

Φρικτά βασανιστήρια

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέσχεσε η αστυνομία αποκάλυψε μια πληθώρα ανατριχιαστικών στοιχείων.

Σε ένα 30λεπτο απόσπασμα που παίχτηκε στους ενόρκους ο πατριός του φαίνεται να χτυπάει το αγόρι περισσότερες από 100 φορές, σταματώντας σε ένα στάδιο για να σκουπίσει τον ιδρώτα από το πρόσωπό του, ενώ η μητέρα του έβλεπε τηλεόραση και έτρωγε τοστ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Τις εβδομάδες πριν από το θάνατό του, τον περασμένο Αύγουστο ο Σεμπάστιαν υπέστη επανειλημμένες βίαιες επιθέσεις.

Σε μία από αυτές ο πατριός του τον μαστίγωσε με ένα καλώδιο, ενώ σε κάποια φάση η μητέρα του τον άρπαξε από το λαιμό και τον έριξε στο έδαφος.

Τρεις ημέρες πριν πεθάνει, ο πατριός του τον γρονθοκόπησε, τον κλώτσησε και έπνιγε τον έφηβο σε έναν παρατεταμένο ξυλοδαρμό που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.

«Ο Σεμπάστιαν συχνά πάλευε να σταθεί όρθιος, αλλά τον σήκωναν ή τον κρατούσαν για να συνεχιστεί η επίθεση», δήλωσε ο κατήγορος.

Την ημέρα πριν από τον θάνατό του ο πατριός του εθεάθη στην κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να «βάζει φαγητό και ποτό στο στόμα του Σεμπάστιαν» και να τον «καρφώνει αρκετές φορές» με μια βελόνα στη βουβωνική χώρα και στο μηρό, «προφανώς γελώντας ενώ το έκανε».

Η μητέρα προσπάθησε να βάλει με το ζόρι μια παντόφλα στο στόμα του γιου της προς το τέλος της επίθεσης. Πλάνα από εκείνη την ημέρα έδειχναν τον Σεμπάστιαν να πονά φριχτά και να παλεύει να αναπνεύσει.

Μιλώντας μετά την καταδίκη, ο ντετέκτιβ επικεφαλής επιθεωρητής Τόνι Νίκολσον της ομάδας ανθρωποκτονιών, ο οποίος ηγήθηκε της αστυνομικής έρευνας, δήλωσε: «Αυτή ήταν αναμφίβολα η πιο οδυνηρή υπόθεση που έχω βιώσει στα 29 χρόνια που είμαι αστυνομικός».

«Ο Σεμπάστιαν ήταν ένα παιδί που δεν θα μπορούσε να είναι πιο απομονωμένο και φαίνεται ότι υπέστη την πιο φρικτή κακοποίηση σιωπηλά, και μάλιστα έφτασε να τη θεωρεί φυσιολογική.

Οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν στον Σεμπάστιαν έγιναν με τρόπο που δεν θα ήταν ορατοί και είναι σαφές ότι τόσο η μητέρα όσο και ο πατριός ενήργησαν με τρόπο ώστε να αποκρύψουν τα στοιχεία των επιθέσεών τους εναντίον του.

«Και οι δύο τώρα θα έχουν πολλά χρόνια στη φυλακή για να σκεφτούν γιατί επέλεξαν να προκαλέσουν τέτοιο πόνο, ταλαιπωρία και τελικά θάνατο σε ένα αθώο αγόρι», είπε ο υπαστυνόμος Νίκολσον. Ο 15χρονος Σεμπάστιαν βρέθηκε από τους νοσοκόμους σε ένα σπίτι στο Δυτικο Γιόρκσαιρ την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. Ηταν αναίσθητος για σχεδόν τρεις ώρες πριν φτάσει η βοήθεια.

Ο Σεμπάστιαν είχε πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων ανοιχτών πληγών στους γλουτούς του και πολυάριθμων καταγμάτων στα πλευρά, τα οποία προκάλεσαν τις επιπλοκές που οδήγησαν στο θάνατό του.

«Θα πρέπει να πληρώσετε για κάθε ένα από τα δάκρυά του»

Παρακολουθώντας τη διαδικασία από την Πολωνία, ο συντετριμμένος πατέρας του Σεμπάστιαν, Γιάτσεκ, περιέγραψε την πρώην σύζυγό του, η οποία άκουγε τα λόγια του στο εδώλιο με δάκρυα στα μάτια, ως «το μεγαλύτερο κακό που κυκλοφορεί σε αυτόν τον κόσμο».

Συνέχισε, απευθυνόμενος στη μητέρα: «Είσαι ένας πραγματικά σκληρός τύραννος».

«Πώς μπορείτε να είστε τόσο αδίστακτα τέρατα;»

«Θα πρέπει να πληρώσετε για κάθε ένα από τα δάκρυά του», είπε ο συντετριμμένος πατέρας.

Η μητέρα του παραδέχτηκε την κακοποίηση ενώ ο πατριός του, παραδέχτηκε την ανθρωποκτονία, αλλά και οι δύο είχαν αρνηθεί τον φόνο από πρόθεση.
Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι τιμωρούσαν το παιδί επειδή έλεγε ψέματα και έκανε κοπάνα από το σχολείο.

Ωστόσο, και οι δύο καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Σεμπάστιαν. Το ζεύγος των δολοφόνων μάλιστα παντρεύτηκαν ενώ βρίσκονταν στη φυλακή.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024