Η Ιταλία προτίθεται να συνεργαστεί με τη Λιβύη για το μεταναστευτικό προκειμένου να λυθεί το θέμα στην πηγή του, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, τονίζοντας ότι δεν έχουν όλοι στην Ευρώπη επίγνωση για τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στην διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

«Πρέπει να λυθεί σε επίπεδο ΕΕ»

«Η Ιταλία πρέπει να έχει τη στήριξη της Ευρώπης διότι το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να λυθεί σε επίπεδο της ΕΕ.

Δείτε ακόμα – Μεταναστευτικό: Η αόρατη μεταναστευτική κρίση στο κατώφλι της Ευρώπης

»Δεν υπάρχει μόνον η ροή μεταναστών από την Αφρική προς την Μεσόγειο και την Ιταλία, υπάρχει και η βαλκανική ροή, η οποία περνά από την Ελλάδα και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τη Βόρεια Μακεδονία και τη βόρεια Ευρώπη, αγγίζοντας και τα ανατολικά σύνορα της Ιταλίας», δήλωσε ο Ταγιάνι.

«Ολη η Ευρώπη πρέπει να καθίσει γύρω από ένα τραπέζι και ν’ αποφασίσει τι θέλει να κάνει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, «οι ΜΚΟ συμπεριφέρονται μ’ έναν κάπως ιδιαίτερο τρόπο: σώζουν τη ζωή ανθρώπων που βρίσκονται στη θάλασσα, και καλά κάνουν. Αλλά στη συνέχεια τους φέρνουν όλους στα ιταλικά λιμάνια».

«Η Ιταλία υποδέχεται όλους όσοι έχουν προβλήματα: παιδιά, αρρώστους, γυναίκες… Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, διότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί παραβίαση του νόμου», είπε στη Rai o Αντόνιο Ταγιάνι.

Τα σύνορα της Ελλάδας

Τόνισε ότι η Ιταλία προτίθεται να υπογράψει νέο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη για το μεταναστευτικό προκειμένου να λυθεί το θέμα στην πηγή του.

«Για ν’ αφαιρούνται οι μηχανές από τις βάρκες που μεταφέρουν τους μετανάστες, ώστε να σταματήσει η δράση των δουλεμπόρων, οι οποίοι είναι πραγματικοί εγκληματίες», είπε.

«Στην Ευρώπη δεν έχουν όλοι επίγνωση ότι πρόκειται για ιταλικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα. Οπως, επίσης, τα ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας, αλλά και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και το ίδιο ισχύει για την Ισπανία», ανέφερε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr