Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα θρυλικά μουράνο έχουν την τιμητική τους σε έκθεση στην Βενετία

Τα θρυλικά μουράνο έχουν την τιμητική τους σε έκθεση στην Βενετία

Η έκθεση περιλαμβάνει δύο μεγάλες εικαστικές εγκαταστάσεις

Στα εμβληματικά μουράνο Venini είναι αφιερωμένη η έκθεση «Venini: Light 1921-1985» που φιλοξενείται στο Fondazione Giorgio Cini στη Βενετία. Σε επιμέλεια του Marino Barovier, με 81 έργα από μετρ όπως οι Carlo Scarpa, Gio Ponti, Franco Albini μεταξύ άλλων, η έκθεση θέλει να αφηγηθεί την ιστορία του διάσημου φούρνου για μουράνο στον τομέα του φωτισμού, τομέα στον οποίο ο Venini έγινε σημείο αναφοράς για τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα.

Ο κατάλογος της φθινοπωρινής έκθεσης του Le Stanze del Vetro, τον οποίον επιμελήθηκαν οι Marino Barovier και Carla Sonego εκδόθηκε από τις φημισμένες εκδόσεις τέχνης Skira.

Η έκθεση περιλαμβάνει και δύο μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις στη Sala Carnelutti και στο Piccolo Teatro του Fondazione Giorgio Cini. Ως φόρο τιμής στον Carlo Scarpa, αναδημιούργησαν τον μνημειωδών διαστάσεων πολύχρωμο πολυέλαιο -περίπου 4.000 στοιχεία- που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας για το περίπτερο του Βένετο στην έκθεση «Italia 61» στο Τορίνο το 1961, αλλά και το Velario που δημιουργήθηκε το 1951 για τη στέγη του Palazzo Grassi -αποσυναρμολόγησαν το Velario το 1985 και τώρα παρουσιάζεται εκ νέου για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024