Ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη μαζί με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος, θα επιχειρήσουν να καταγράψουν και να διασώσουν όσα προσφυγικά σπίτια είναι εφικτό.

Σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής προσφυγικής κληρονομιάς του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, προχώρησε ο Δήμος με το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αντικείμενο του ερευνητικού έργου είναι ο εντοπισμός και η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή των προσφυγικών σπιτιών σε Νίκαια και Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Στόχος της έρευνας, εκτός της καταγραφής και αποτύπωσης, είναι η διαμόρφωση βασικών πιλοτικών σεναρίων για τη διάσωσή τους και την ευαισθητοποίηση των δημοτών. Επίσης, θα γίνει καταγραφή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της παρούσας κατάστασης των προσφυγικών ακινήτων.

«Στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι καιρός να καταγράψουμε το δομικό πολιτισμό που άφησαν πίσω τους οι γεννήτορές μας και να ερευνήσουμε τι απ’ αυτόν μπορεί να διασωθεί.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μετά τη μελέτη του Πολυτεχνείου θα μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το τι θα μπορεί να σωθεί και πώς» δήλωσε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Το κόστος της μελέτης είναι 124.000 € και θα ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr