Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς: «Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων Cosco και Dport» καταγγέλλει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ

Πειραιάς: «Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων Cosco και Dport» καταγγέλλει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά καταγγέλλει ότι δεν σταμάτησαν οι εργασίες παρά τις συστάσεις για την κακοκαιρία «Eva».

Cosco και Dport καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) αφού δεν σταμάτησαν τις εργασίες παρά τις συστάσεις για την κακοκαιρία «Eva» με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η ζωή εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στον Πειραιά έπεσαν 46mm βροχής, με την περιοχή να είναι από τις «πρωταθλήτριες» αναφορικά με τις βροχοπτώσεις στην Αττική.

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε και γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης αδιόρθωτης ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας από την εργοδοσία στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την Cosco και Dport με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα και παρά το γεγονός ότι έχουν μετεωρολογικό σταθμό εντός του λιμανιού που έχουν ασφαλή πρόγνωση των καιρικών φαινομένων δεν φρόντισαν να διακοπούν προληπτικά όλες οι εργασίες κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών προτίμησαν για να μη θιγούν τα κέρδη τους να κινδυνέψουν για άλλη μια φορά ανθρώπινες ζωές.

Κατά τη βραδινή βάρδια κόπηκαν κάβοι από το πλοίο CMA TITUS με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές όλων των εργαζομένων στο λιμάνι. Επίσης υπήρχαν πτώσεις container και κολώνας φωτισμού όπου και πάλι κινδύνεψαν ζωές των διερχομένων συναδέλφων οδηγών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο

Προηγήθηκε φωτιά σε εγκαταστάσεις καυσίμων

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι: «αυτό έρχεται σε συνέχεια και της φωτιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις καυσίμων της Coral στο λιμάνι του Πειραιά. Τον κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης κλίμακας τον έχουμε τονίσει άπειρες φορές και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ούτε έχει υπάρξει σχέδιο έγκαιρης εκκένωσης των εργαζομένων σε περίπτωση κινδύνου λόγω πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις καυσίμων μέσα στο λιμάνι.

Όλη αυτή η αμέλεια γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης που έχουν ισοπεδώσει και απαξιώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είναι υπεύθυνοι για την μη εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων. Η ενημέρωση της πολιτικής προστασίας έδινε οδηγία για να μην είμαστε κοντά σε νερό και μέταλλα.

Κύριοι σοφοί της κυβέρνησης και της εργοδοσίας δουλεύουμε σε λιμάνι παντού γύρω μας έχει νερό και κοντέινερ και πλοία που είναι από μέταλλα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να εκτελούνται εργασίες, αλλιώς έχετε δολοφονικές ευθύνες.

Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ έχει επανειλημμένα θέσει το αίτημα προληπτικά σε καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων να διακόπτονται όλες οι εργασίες για την προστασία της ζωής μας και όχι «όταν χρειαστεί» όπως κάποιοι τυχάρπαστοι ισχυρίζονται.

Ας μας πούνε λοιπόν οι φωστήρες «μετεωρολόγοι» του εργοδοτικού συνδικάτου πως ορίζουν το περίφημο επιχείρημα τους « όταν χρειαστεί». Εννοούν αφού κοπούν οι κάβοι του πλοίου και εκτελούνται εργασίες, μήπως εννοούν αφού πέσουν τα πρώτα κουτάκια;

Ας μας απαντήσουν πως κατέληξαν οι «πάνσοφοι» στο τι χρειάζεται, μήπως μετά την πολύωρη σύσκεψη που έκαναν στη καφετέρια στελέχους της εργοδοσίας την ημέρα της 24ωρης απεργίας στις 25 του Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στον ένα χρόνο από το θάνατο του Δημήτρη;

Ας μας απαντήσουν και για άλλα ζητήματα οι σοφοί από το Πεκίνο, τα υπουργεία, την εργοδοσία και τους αγωνιστές του Πρεσόφ και του Χαϊδαρίου ποια είναι η λύση που προτείνουν για τα ΒΑΕ συγκεκριμένα, σταράτα λόγια όχι με ντρίμπλες γιατί εμείς που είμαστε χαζοί ξέρουμε ότι πρέπει τα ένσημα να μπουν από 1/1/2012.

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και καλά θα κάνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κλοπή των ενσήμων μας , αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που έτρωγαν τη βροχή εχτές δεν παίρνουν ακόμα το βαρέο ένσημο να προσέχουν τι λένε γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα και μπορεί τώρα που βρέχει αυτοί να είναι ήσυχοι γιατί δεν φαίνεται το φτύσιμο που τρώνε αλλά υπάρχει και η φωτιά και επειδή τα ποδαράκια τους είναι ξύλινα χωρίς τις πλάτες της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας θα καούν και η μόνη λύση που θα έχουν είναι να πέσουν στο λιμάνι για να σωθούν.

Επίσης κοντά στο συνδικάτο σίγουρα δεν νιώθουμε εκτεθειμένοι όσον αφορά τα διευθυντικά γραφεία παρά μόνο στα καιρικά φαινόμενα, τις βροχές, τα χιόνια , τον καύσωνα, παρά μόνο αν είμαστε χαζοί και τυφλοί για να μας πατήσει μια γέφυρα όπως είπε μέλος τους με αφορμή τον θάνατο του Δημήτρη λίγες ημέρες πριν τον χρόνο του, νιώθουμε μόνο λιγάκι εκτεθειμένοι που δεν παίρνουμε ΒΑΕ και θέλουν να τα πάρουμε από εδώ και πέρα , αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στο να μην θίγονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό πως χέρι χέρι με την εργοδοσία οι σοφοί του συνδικάτου μας έχουνε φτιάξει έναν εργασιακό παράδεισο χωρίς ΒΑΕ, με εργαζόμενους με 10 δέκα μεροκάματα μέσω της ΟΦΕ, με έκθεση στις καιρικές συνθήκες και άλλα τέτοια ωραία πράγματα που μας κάνουν ζηλευτούς.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου, καλεί τον καθένα μας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν περιμένουμε ούτε σωτήρες ούτε νταντάδες να μας λύσουν τα προβλήματα μας . Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει τον λαό. Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024