Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός Β΄: Τα δεδομένα της season 2, το παράπονο για τη διαιτησία και τα «μπράβο» από τον Οκκά

Ολυμπιακός Β΄: Τα δεδομένα της season 2, το παράπονο για τη διαιτησία και τα «μπράβο» από τον Οκκά

Τι θα δούμε φέτος από τους Πειραιώτες; Πρώτα από όλα ένα σύνολο πιο «έτοιμο» να ανταποκριθεί καθώς στο ρόστερ υπάρχει πια η αυτονόητη «εμπειρία». Και μια ακόμη προσπάθεια προκειμένου το αγωνιστικό στιλ να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στα μέτρα της πρώτης ομάδας.

Season 2 για το project Ολυμπιακός Β΄ και το μόνο βέβαιο είναι πως πλέον οι Ερυθρόλευκοι απολαμβάνουν ένα «κανονικό» προνόμιο σε σχέση με πέρυσι: Γνωρίζουν. Το πρωτάθλημα. Τις πολλές και παράξενες ιδιαιτερότητες του (αλήθεια έχετε δει ποτέ από κοντά, αγωνιστικό χώρο της Super League 2;). Τα δεδομένα.

Φυσικά ο σκοπός παραμένει ίδιος. Η ευκαιρία για μια σειρά από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ακριβώς στο σημείο της μετάβασης από τα τμήματα υποδομής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ήδη για παράδειγμα φέτος τι σημαίνει αυτό για τον Ανδρέα Ντόι, που πέρσι συμπλήρωσε 26 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β΄. Πρωταθλητής με την Κ-19 το 2020- 2021. Βασικός μέλος της ομάδας Β΄ τη σεζόν 2021-22. Βασικός πια στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Αντίστοιχη και η ιστορία του «συμμαθητή» του Φώτη Κίτσου. Παιδί της τάξης του 2003 και ο αριστεροπόδαρος άσος που φέτος αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa League σαν «δανεικός» στην Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: Επικό βίντεο: Μπελούτσι και Σκόκο έκαναν πλάκα στον Μάξι Ροντρίγκες!

Δύο μεγάλα κέρδη και για τον Ολυμπιακό αλλά συνολικά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από τη συμμετοχή των ομάδων Β΄ στο πρωτάθλημα της Super League 2. Μια διαδρομή που έπρεπε να είναι σχηματισμένη εδώ και χρόνια με αυτόν τον τρόπο.

Τι θα δούμε φέτος από τους Πειραιώτες; Πρώτα από όλα ένα σύνολο πιο «έτοιμο» να ανταποκριθεί καθώς στο ρόστερ υπάρχει πια η αυτονόητη «εμπειρία». Και μια ακόμη προσπάθεια προκειμένου το αγωνιστικό στιλ να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στα μέτρα της πρώτης ομάδας. Ήδη ο Γιάννης Οκκάς δουλεύει αρκετά με θέα σε αυτή τη προσαρμογή.

Ναι, ο Γιάννης Οκκάς που επέστρεψε στην Ερυθρόλευκη οικογένεια έπειτα από 15 χρόνια για μια δεύτερη «καριέρα». Βρέθηκε για μια πενταετία στο «αναπτυξιακό» πρόγραμμα της εθνικής Κύπρου (προπονητής από την κ-17 ως και την κ-21). Πλέον φορά την Ερυθρόλευκη φόρμα. Δίπλα του ο Γιάννης Μανιάτης ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και ο Γιώργος Ανατολάκης από το πόστο του «γενικού αρχηγού». Μια πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα συνύπαρξη του χθες και του αύριο σε φόντο Ερυθρόλευκο.

Πρώτο αποτέλεσμα της χρονιάς; Η εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Επισκοπή στην Κρήτη. Μια αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να τη δώσει με παίκτη λιγότερο από το 57΄ και που κατάφερε να την κρατήσει στα μέτρα του στο φινάλε, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης. «Ήταν μία φανταστική προσπάθεια των παιδιών γιατί για 35 λεπτά ήμασταν με δέκα παίκτες στο γήπεδο και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Θέλω να πω μπράβο σε όλους για την προσπάθεια» υποστήριξε ο Γιάννης Οκκάς. «Πιστεύω πως δεν πήραμε απλά τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Τα παιδιά κέρδισαν σε χαρακτήρα και αυτό θα βοηθήσει για τη συνέχεια. Σίγουρα να μην κερδίζεις δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά με αυτά τα δεδομένα και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας έμεινα ικανοποιημένος. Προχωράμε και θα δουλέψουμε για τη συνέχεια» πρόσθεσε.

Οι Ερυθρόλευκοι πάντως σε ένα ματς που δεν βρέθηκε ούτε κάμερα της ΕΡΤ (!) είχαν παράπονα από τη διαιτησία. Κράτησαν όμως χαμηλά τους τόνους. Παράπονα «για τη φάση του γκολ που δεχτήκαμε, καθώς θεωρούμε πως η φάση ξεκινά από φάουλ και στη συνέχεια υπήρξε και χέρι, όμως ο διαιτητής αυτό αποφάσισε και δε στεκόμαστε εκεί» ήταν η τελευταία ατάκα του Γιάννη Οκκά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024