Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: «Μία κυβέρνηση που κάνει outsourcing στα πάντα, στις υποκλοπές θα κολλούσε;»

Μάντζος: «Μία κυβέρνηση που κάνει outsourcing στα πάντα, στις υποκλοπές θα κολλούσε;»

Η απάντηση της κυβέρνησης για το Predator δεν είναι αρκετή δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δ. Μάντζος

Σχολιάζοντας την παρουσία της επιτροπής PEGA στην Ελλάδα για τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε ανακρίβεια τη θέση της ΝΔ ότι ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέδειξε το ζήτημα, λέγοντας πως «τίποτα δεν ανέδειξε».

Σύρθηκε από τις εξελίξεις

Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στις 8 Αυγούστου να σχολιάσει μία υπόθεση που είχε αναδειχθεί, πρώτον, από τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, δεύτερον, από την έρευνα της ΑΔΑΕ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σύρθηκε από τις εξελίξεις και από τους ελέγχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΑΔΑΕ».

«Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη τον Αύγουστο είναι δηλωτική των αντιφάσεων και των αντινομιών που υπάρχουν σε αυτήν την υπόθεση», πρόσθεσε.

Έδωσε παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος στην επίθεση σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, καθώς «η Επιτροπή PEGA ήρθε στην Ελλάδα για να ανιχνεύσει κυβερνητικές ευθύνες σε σχέση με το Predator. Η απάντηση του κ. Οικονόμου και της Κυβέρνησης ότι δεν έχουν το Predator, δεν είναι αρκετή. Η δική τους δουλειά είναι να μας πουν ποιος το είχε και γιατί το χρησιμοποίησε. Άλλωστε, μία Κυβέρνηση η οποία έχει κάνει outsourcing στα πάντα, στις υποκλοπές θα κολλούσε;».

Θυμίζει τη δίκη του Κάφκα

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τους λόγους για τους οποίους ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πηγαίνει να ενημερωθεί, ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε ενημέρωση σε κλειστό γραφείο και στο αυτί θα ήταν αντιθεσμική, παράτυπη και παράνομη και δεν θα μπορούσε ο κ. Ανδρουλάκης να την επικαλεστεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Επεσήμανε εκ νέου ότι ουδεμία επίσημη πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπάρχει, καθώς, εξάλλου, κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται. Η ΑΔΑΕ απαγορεύεται να ενημερώσει, η ΕΥΠ λέει ότι είναι καινοτομία να τον ενημερώσει εκείνη, η Εισαγγελέας δεν προβλέπεται να το πράξει. Άρα, πού να πάει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Πρόκειται για μία απάτη. Όλο αυτό θυμίζει τη δίκη του Κάφκα».

Πιστοποιήθηκε η συγκάλυψη του σκανδάλου

Απαντώντας, τέλος, στον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τις διαδικασίες, ο κ. Μάντζος μίλησε για «νέα ανακρίβεια» καθώς «στις 6 Οκτωβρίου, στο Στρασβούργο, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αναλυτικά σε δημόσια συνεδρίαση της PEGA. Ο κ. Μητσοτάκης πού πήγε; Δεν ήταν ούτε στην Ελληνική Βουλή ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και ακριβώς έτσι πιστοποιήθηκε η συγκάλυψη του σκανδάλου».

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024