Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάνδρα: Συνελήφθη ο 14χρονος που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του

Μάνδρα: Συνελήφθη ο 14χρονος που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του

Τι υποστήριξε ο 14χρονος για τη δολοφονία στη Μάνδρα. Πώς τον υποπτεύθηκαν οι αστυνομικοί.

Συνελήφθη ο 14χρονος που ομολόγησε νωρίτερα το μεσημέρι ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του κατά λάθος στη στάνη της οικογένειας στη Μάνδρα, και αύριο, Σάββατο, το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αναλυτικότερα, ο 14χρονος είπε προφορικά στο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που είχε μεταβεί στη Μάνδρα ότι αυτός σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του. Στη συνέχεια ο 14χρονος υπέγραψε την ομολογία του, ενώ η τελευταία εκδοχή που παρουσίασε κάλυψε απόλυτα τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον 17χρονο εντόπισε νεκρό με μία σφαίρα ψηλά στον αυχένα ένας περαστικός βοσκός ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο νεκρό παιδί υπήρχαν δυο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Ο ανήλικος νωρίτερα ήταν στη ΓΑΔΑ μαζί με τον πατέρα του και κατέθετε για εννέα συνολικά ώρες, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως ο μικρός έπεσε σε αντιφάσεις στα λεγόμενά του αναφορικά με το πώς βρέθηκε νεκρός ο αδελφός του, έχοντας μία σφαίρα κοντά στον αυχένα.

Κατηγορείται και ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται και ο πατέρας του 14χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Τι υποστηρίζει ο 14χρονος

Ο 14χρονος υποστηρίζει ότι το τραγικό συμβάν έγινε κατά λάθος και φέρεται να αποδίδει τον θάνατο του 17χρονου αδελφού του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου. Το όπλο του φονικού:

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος

Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι καταιγιστικές καθώς λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος του πατέρα και του 14χρονου αδερφού έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την υπόθεση μόλις πληροφορήθηκε πως υπάρχουν καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση των παιδιών από τον πατέρα.

Ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πως δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον πατέρα της οικογένειας για όλα αυτά και πλέον διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με την εν λόγω υπόθεση.

Οι αντιφάσεις στην κατάθεση

Μπορεί ο πατέρας και ο 14χρονος αδερφός του θύματος μετά τις μαραθώνιες καταθέσεις τους να αφέθησαν ελεύθεροι, ωστόσο αστυνομικές πηγές τόνιζαν νωρίτερα πως ο 14χρονος έπεσε σε αντιφάσεις στην κατάθεσή του.

Η αντίφαση που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών έχει να κάνει με τον τρόπο που κινήθηκε όταν δεν έβρισκε τον 17χρονο όπως κατέθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχική του κατάθεση ανέφερε πως παρά τις προσπάθειες του να εντοπίσει τον αδερφό του δεν τα κατάφερε και γύρισε στο σπίτι. Στη συνέχεια, μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, φέρεται να υποστήριξε πως γύρισε στη μάντρα και όχι στο σπίτι.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Καταγγελίες για κακοποίηση από τον πατέρα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οργάνωση είχε δεχτεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024