Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάνδρα: Καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση του 17χρονου

Μάνδρα: Καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση του 17χρονου

Ο έφηβος εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο της περιοχής από έναν περαστικό, ενώ δίπλα του βρέθηκαν κάλυκες.

Οι αρχές βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, σχετικά με την υπόθεση του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός στη Μάνδρα, έπειτα από τραύμα από σφαίρα που είχε δεχτεί.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης και φέρει τραύμα από καραμπίνα ψηλά στην πλάτη, κοντά στον αυχένα.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται το μυστήριο με τον νεκρό 17χρονο στην Μάνδρα – Πολύωρες οι καταθέσεις του αδερφού και του πατέρα του

Ο έφηβος εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο της περιοχής από έναν περαστικό, ενώ δίπλα του βρέθηκαν κάλυκες.

Καταγγελίες για κακοποίηση από τον πατέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οργάνωση είχε δεχτεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατέθεταν για 9 ώρες

Επί εννέα ώρες εξετάζονταν από τους αστυνομικούς ο πατέρας και ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου που εντοπίστηκε χθες Πέμπτη (3/11) νεκρός στη Μάνδρα Αττικής με τραύμα ψηλά στην πλάτη, κοντά στον αυχένα.

Ο πατέρας του θύματος υποστήριξε πως είχε στείλει τον 17χρονο και τον 14χρονο στην περιοχή προκειμένου να μαζέψουν τα πρόβατα.

Από τη μεριά του, ο 14χρονος ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μαζί με τον αδερφό του στα πρόβατα, κάποια στιγμή χωρίστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον βρει. «Δεν μπορούσα να τον βρω και έτσι αποφάσισα να γυρίσω σπίτι», ισχυρίστηκε.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο ερημικής περιοχής στη θέση «Λούτσα» από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Δίπλα στη σορό του 17χρονου βρέθηκαν δύο κάλυκες από από κυνηγητικό όπλο. Πάντως ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν κατέχει καραμπίνα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου. κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο kathimerini.gr, δήλωσε πως τόσο ο πατέρας του θύματος, όσο και ο αδερφός του, βρίσκονταν επί εννέα ώρες στη ΓΑΔΑ και εξετάζονταν από τους αστυνομικούς.

«Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών κάλεσε τον πατέρα και τον 14χρονο αδερφό του θύματος και οι αστυνομικοί τους εξέταζαν επί εννέα ώρες χωρίς να έχουν την ιδιότητα του υπόπτου ή του κατηγορουμένου. Εγώ αντέδρασα καθώς, από νομικής άποψης υπήρξε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 14χρονου και του πατέρα που ήταν μάρτυρας και κρατούνταν επί τόσες ώρες για εξέταση χωρίς να είναι ύποπτος ή κατηγορούμενος. Μετά από εννέα ώρες ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους και πλέον αναμένουμε τα στοιχεία από τη δικογραφία», είπε.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται εντός της ημέρας να πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος.

Οι αντιφάσεις

Μπορεί ο πατέρας και ο 14χρονος αδερφός του θύματος μετά τις μαραθώνιες καταθέσεις τους να αφέθησαν ελεύθεροι, ωστόσο αστυνομικές πηγές τονίζουν πως ο 14χρονος έπεσε σε αντιφάσεις στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το skai.gr.

Η αντίφαση που κίνησε το ενδιαφέρον των αστυνομικών έχει να κάνει με τον τόπο που κινήθηκε όταν δεν έβρισκε τον 17χρονο όπως κατέθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του κατάθεση ανέφερε πως παρά τις προσπάθειες του να εντοπίσει τον αδερφό του δεν τα κατάφερε, και γύρισε στο σπίτι. Στη συνέχεια, μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των αστυνομικών, φέρεται να υποστήριξε πως γύρισε στη μάντρα, και όχι στο σπίτι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024