Στο «στόχαστρο» εκατομμυρίων χρηστών του Twitter έχει μπει ο Έλον Μασκ μετά τις τελευταίες του κινήσεις. Ο μεγιστάνας εισήλθε στη νέα του επιχείρηση κρατώντας έναν νιπτήρα κι αφού με την ανάληψη καθηκόντων του απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter, το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει τώρα και με το 50% των εργαζομένων της εταιρείας, που πρόκειται να μάθουν αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μέσω email.
Την ίδια στιγμή, ο Μασκ ανακοίνωσε πως για να συνεχίσουν να έχουν οι χρήστες της πλατφόρμας επαληθευμένους λογαριασμούς θα πρέπει να πληρώνουν 20 δολάρια τον μήνα, για να το πάρει πίσω λίγο αργότερα και να ρίξει το ποσό στα 8 δολάρια, μετά από αντιπαράθεση στο Twitter με τον γνωστό συγγραφέα τρόμου Στίβεν Κινγκ.
We need to pay the bills somehow! Twitter cannot rely entirely on advertisers. How about $8?
Ο Μασκ επανήλθε στο θέμα, λέγοντας ότι πήρε την ιδέα να χρεώνει κάποιον που διαμαρτύρεται από τους Monty Python. Όπως, ήταν φυσικό, η βρετανική σατιρική κολεκτίβα απάντησε με αιχμηρό τρόπο στο σχόλιο του μεγιστάνα, αν και αυτά τα tweets δεν είναι πλέον διαθέσιμα στον «αέρα» του Twitter.
«Έκλεψα εντελώς την ιδέα να χρεώνω για προσβολές και διαπληκτισμούς από τους Monty Python, για να είμαι ειλικρινής», έγραψε ο Μασκ, με τον Έρικ Άιντλ των Monty Python να του απαντάει: «Δηλαδή, έχεις το δικαίωμα να κλέβεις αλλά θέλεις να μας χρεώσεις για να επαληθεύσουμε το ποιοι είμαστε; Καλή τύχη με αυτό, λοιπόν».
So you’re allowed to steal but you wish to charge us to verify who we are? Good luck with that then. https://t.co/9a0RgFK3xv