Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνία χωρίς αξίες

Κοινωνία χωρίς αξίες

Οι δικοί σου είναι άσπιλοι κι αμόλυντοι, ενώ οι άλλοι βρώμικοι και ανήθικοι

Το έχω αναφέρει ήδη, από προχθές, τι έλεγε η σοφή γιαγιά μου Αρετούλα – για τον κίνδυνο να «λουστείς» ό,τι κατηγορείς τους άλλους. Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που (επί του παρόντος) αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε «συνομιλητής» της 12χρονης από τον Κολωνό. Τη θυμήθηκα τη γιαγιά και πάλι χθες το πρωί, καλή της ώρα, ακούγοντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο να ανακοινώνει τη διαγραφή μέλους του ΠΑΣΟΚ, διότι «συνομιλούσε» (έκανε chat, δηλαδή, όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο) με το κακόμοιρο το κοριτσάκι του Κολωνού.

Φυσικά, κατόπιν αυτού, επικοινώνησα μαζί του. Μου διηγήθηκε όλη την ιστορία. Ο «συνομιλητής» είναι μέλος του κόμματος στη Ρόδο, είναι δε καινούργιο μέλος, από αυτά που εντάχθηκαν πέρυσι στην οργανωτική ανασυγκρότηση που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είχε δηλαδή προηγουμένως κάποια σχέση με τον χώρο και δεν είχε εκδηλώσει την πρόθεση να είναι σε κάποιο όργανο, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.

Η δε αποκάλυψή του ήταν με δική του πρωτοβουλία. Πληροφορούμενος προφανώς ότι η Αστυνομία βρίσκεται επί τα ίχνη και των 213 που «συνομιλούσαν» με τη μικρή και φοβούμενος ότι επίκειται η αποκάλυψή του, επισκέφθηκε τον δικηγόρο του και με τη συνοδεία εκείνου πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου, δηλώνοντας ότι είχε και αυτός «συνομιλήσει», στην πλατφόρμα όπου είχε στήσει τους λογαριασμούς ο Μίχος, με το κοριτσάκι. Δήλωσε δε στους αστυνομικούς ότι συνομίλησε μόνο μία φορά, στις 3 Ιουλίου, με τη μικρή, αλλά δεν είδε φωτογραφία της, ούτε είχε κάποιο στοιχείο δηλωτικό της ηλικίας της. Και πως δεν ταξίδεψε ποτέ στην Αθήνα για να τη συναντήσει. Παράλληλα ενημερώθηκε και το ΠΑΣΟΚ για τη δραστηριότητά του και η απόφαση ήταν άμεση και χωρίς περιστροφές: διαγραφή.

Ρώτησα τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σπυρόπουλο αν διαθέτει κάποια περαιτέρω πληροφόρηση και μου απάντησε αρνητικά. Τονίζοντας πως δεν ενημερώθηκαν ούτε από την Αστυνομία.

Συμπέρασμα ίδιο και με τις προηγούμενες ημέρες: είναι τουλάχιστον αφελές να υποστηρίζεις ότι οι δικοί σου είναι άσπιλοι κι αμόλυντοι, ενώ οι άλλοι βρώμικοι και ανήθικοι, όταν όλα αυτά εκδηλώνονται σε μια κοινωνία η οποία έχει χάσει τον αξιακό της κώδικα και παραπαίει επικίνδυνα.

To be continued…

Και θα επαναλάβω σήμερα, να μου συγχωρεθεί, παρακαλώ, η ελάχιστη εν προκειμένω φιλαυτία, τι έγραφα προ δεκαπενθημέρου, με το που είχε «σκάσει» η υπόθεση του καλού οικογενειάρχη και πατριώτη Ηλία Μίχου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να αξιοποιήσει πολιτικά και να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά το γεγονός ότι ο Μίχος ήταν ακροδεξιός και «φίλος» διασήμων της πολιτικής:

«Σημεία των καιρών, θα πει κάποιος, και δεν θα διαφωνήσω μαζί του. Αλλά, συγγνώμη, το να κάτσουμε τώρα να αξιολογήσουμε τον κάθε άρρωστο διεστραμμένο εγκληματία με βάση το τι ψηφίζει είναι ακόμη πιο άρρωστο. Και επικίνδυνο. Και ρατσιστικό. Και άθλιο πολιτικά. Ο εγκληματίας είναι εγκληματίας, χωρίς αστερίσκους, ταμπέλες και υποσημειώσεις. Κι ο διεστραμμένος είναι ψυχικά άρρωστος, είτε είναι δεξιός είτε είναι αριστερός. Προς τι λοιπόν η επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά σε αυτή την άθλια ιστορία; Προφανώς, για να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ηθικής, της τάξης, των αξιών και των αρχών. Συγγνώμη, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα για να πειστεί κάποιος να τους ψηφίσει…».

Και κατέληγα σε αυτή την αναφορά με κάτι προφητικό, το οποίο δεν ήταν ακριβώς προφητικό, απλώς η πληροφορία για το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν απολύτως διασταυρωμένη:

«Ασε που στο σπίτι του κρεμασμένου, λογικά, δεν μιλάνε για σχοινί…»!

Εκείνοι μίλαγαν.

Και θα αναφέρω κάτι ακόμη, ευκαιρίας δοθείσης, χωρίς να επεκταθώ περαιτέρω: η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των 213 «συνομιλητών» της μικρής δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζεται…

To be continued, δηλαδή…

Ερχεται η PEGA

Αύριο φτάνει στα μέρη μας η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για τις υποκλοπές, αλλά, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, δεν θα καταφέρει να συναντήσει τους δύο κορυφαίους, με τους οποίους θα ήθελε να μιλήσει. Ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρώτος δεν θα συναντηθεί με την επιτροπή, διότι ό,τι έχει να πει το είπε στη Βουλή, όπως και η κυβέρνησή του. Ο δεύτερος δεν έχει λόγους να το κάνει, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε ο ίδιος στην επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο και ό,τι είχε να πει το είπε δημοσίως – άρα δεν έχει να προσθέσει κάτι σε αυτή την υπόθεση. Και επιπλέον δεν επιθυμεί να τροφοδοτηθεί περαιτέρω το βαρύ κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα με αφορμή τις υποκλοπές.

Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον τώρα με την παρουσία της επιτροπής PEGA στην Αθήνα εντοπίζεται όχι στο ποιους θα συναντούσε, αλλά στο με ποιους θα καταφέρει τελικά να συναντηθεί προκειμένου να διαμορφώσει μια ίδια αντίληψη για το πώς εξελίχθηκε το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις και – ειδικά για το Predator – ποια είναι η σχέση της ελληνικής κυβέρνησης με αυτούς που το διακινούν και το λειτουργούν…

Μυστήρια στις ελληνικές θάλασσες

Ιστορία από αυτές που εξελίσσονται στις ελληνικές θάλασσες θα αναφέρω εν συνεχεία, όπως μου τη διηγήθηκε στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το πρωί της περασμένης Κυριακής, το Λιμενικό ενημερώνεται ότι ένα σκάφος με 110 πρόσφυγες αντιμετωπίζει πρόβλημα σε περιοχή του Ιονίου, ανοιχτά της Ζακύνθου. Σπεύδει σκάφος του Λιμενικού, τους εντοπίζει και αρχίζει η διαδικασία διάσωσης, με τη ρυμούλκηση του σκάφους με τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Με το που καταλαβαίνουν οι πρόσφυγες – και οι διακινητές τους – ότι η κατεύθυνσή τους είναι για την Ελλάδα, και όχι για την Ιταλία, όπως προγραμμάτιζαν, κόβουν τους κάβους με τους οποίους τους ρυμουλκούσε το περιπολικό του Λιμενικού και απομακρύνονται προς τα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Οσο διαρκούσε όλο αυτό, μια ΜΚΟ ονόματι Aegean Boat Report επικοινωνούσε με τους πρόσφυγες κι εκείνοι με τη σειρά τους τής έστελναν φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και υλικό, και βεβαίως και το στίγμα τους μέσω GPS. Με τη σειρά της η ΜΚΟ επικοινωνούσε με το Λιμενικό και μετέφερε τις διαμαρτυρίες των προσφύγων ότι τους ρυμουλκούν με το ζόρι στην Ελλάδα, ενώ αυτοί ήθελαν να πάνε στην Ιταλία. Κάποια στιγμή όμως κόπηκε η επικοινωνία με τη ΜΚΟ. Και την έπιασε μια ανησυχία τη ΜΚΟ για το τι έγιναν οι πρόσφυγες. Τη μετέφερε λοιπόν στα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι το αφήγημα «δένει» απόλυτα με την προπαγάνδα του κόμματος (και του Ερντογάν, με το συμπάθιο) ότι η Ελλάδα πνίγει κόσμο στις θάλασσες. Και εκείνα έκαναν λόγο χθες για «εξαφάνιση». Για πνιγμούς όχι ακόμη, αλλά εδώ είμαστε…

Μία ερώτηση μόνο: αυτή η ΜΚΟ, η Aegean Boat Report, πώς ξέρει κάθε φορά ποιο καράβι από την Τουρκία πάει πού και πώς γίνεται να γνωρίζει το στίγμα του καραβιού, πόσοι επιβαίνουν σε αυτό, πού θέλουν να πάνε και πού δεν θέλουν; Και πώς είναι δυνατόν ο άλλος που κατάγεται από του διαόλου τη μάνα, το Αφγανιστάν ή το Σουδάν, να είναι διασυνδεμένος μαζί της ώστε να αλλάζουν τηλέφωνα, μηνύματα, βίντεο κ.λπ.;

Θα απαντήσει κάποιος;

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024