Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Τα χαμένα αντικείμενα στο πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Σεούλ

Νότια Κορέα: Τα χαμένα αντικείμενα στο πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Σεούλ

H αστυνομία έχει συγκεντρώσει 260 είδη ρουχισμού, κάποια κομμάτια από στολές του Χάλογουιν και 256 ζευγάρια παπούτσια.

Σπασμένα γυαλιά οράσεως, λερωμένα λούτρινα παιχνίδια, αιματοβαμμένα αθλητικά παπούτσια… Αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από τον τόπο που εκτυλίχθηκε το πολύνεκρο ποδοπάτημα στη διάρκεια εορτασμών του Halloween, στη Σεούλ, συνιστούν μια οδυνηρή υπενθύμιση της νεαρής ηλικίας των θυμάτων που χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι, κυρίως νέοι στα είκοσί τους, έχασαν τη ζωή τους φορώντας τις στολές του Χάλογουιν, έχοντας βγει στους δρόμους για να γιορτάσουν για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Στη δημοφιλή συνοικία Ιτεγουόν, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, η αστυνομία συγκέντρωσε σχεδόν ενάμισι τόνο από αντικείμενα που χάθηκαν καθώς μετακινούνταν το πλήθος. Οι οικογένειες, που κηδεύουν αυτή την εβδομάδα τους αγαπημένους τους, μπορούν πλέον να τα παραλαμβάνουν από ένα γυμναστήριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για λίγο για τη συγκέντρωση των πτωμάτων εκεί.

Πλέον στις εγκαταστάσεις έχουν συγκεντρωθεί προσωπικά αντικείμενα, τα οποία έχουν αριθμηθεί και τακτοποιηθεί το καθένα ξεχωριστά.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε ένα στενό δρομάκι.

Πολλά αντικείμενα είναι τσαλακωμένα ή λερωμένα

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι χωρίς να υπάρχει έλεγχος της αστυνομίας σε αυτό το δρομάκι, οι εορτάζοντες το Χάλογουιν, αποπροσανατολισμένοι, σπρώχνονταν και ποδοπατούνταν χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έπεφταν και άλλοι στο έδαφος και έτσι παγιδεύτηκαν, ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους.

Παρότι οι διασώστες μετέβησαν επί τόπου και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα θύματα, τα παπούτσια τους χάθηκαν και τα ρούχα τους υποχρεωτικά σκίστηκαν προκειμένου να γίνουν προσπάθειες ανάνηψης.

Μέσα στο γυμναστήριο, η αστυνομία έχει συγκεντρώσει 260 είδη ρουχισμού, κάποια κομμάτια από στολές του Χάλογουιν και 256 ζευγάρια παπούτσια.

Πολλά αντικείμενα είναι τσαλακωμένα ή λερωμένα και πολλά παπούτσια έχουν κηλίδες αίματος.

Ένας εμφανώς αναστατωμένος άνδρας κρατά σφιχτά ένα ρούχο στο στήθος του καθώς κοιτάζει άλλα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί στο Ιτεγουόν: φωτογραφίες από χαμένα πορτοφόλια, διαβατήρια και μια περούκα για το Χάλογουιν.

«Κάποιες οικογένειες ήρθαν και έφυγαν με δάκρυα στα μάτια» με τα προσωπικά αντικείμενα των αγαπημένων τους, είπε στο AFP ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο γυμναστήριο.

«Μάθημα στις 9 π.μ.»

Οι αρχές βρήκαν επίσης στον τόπο της τραγωδίας περί τις 160 ηλεκτρονικές συσκευές, 20 ζεύγη ακουστικών AirPods, πολλά smartwatch και μερικά σπασμένα βραχιόλια.

Όλα τα αντικείμενα έχουν σημανθεί προσεκτικά, αλλά μόνο σε μερικά εμφανίζεται το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη τους.

«Συλλέξαμε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα σε περίπτωση που ανήκαν στα θύματα», δήλωσε ο αστυνομικός της Σεούλ Σιάνγκ Γιουνγκ-σικ στο AFP.

Τουλάχιστον 26 από τα θύματα ήταν ξένοι υπήκοοι, κυρίως από το Ιράν, τις ΗΠΑ ή τη Γαλλία.

Ανάμεσα στα χαμένα αντικείμενα είναι και μια ρωσική μετάφραση του «Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς». Η ρωσική πρεσβεία στη Νότια Κορέα ανέφερε ότι τρεις νεαρές Ρωσίδες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Εχοντας πάει με φίλους να γιορτάσουν, τα περισσότερα θύματα ήταν εικοσάρηδες –μια γενιά που έχει περάσει δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας.

«Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, μάθημα στις 9 π.μ.», διαβάζει κάποιος σε μια σελίδα τετραδίου, τσαλακωμένου και λερωμένου με πατημασιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024