Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιό Φάληρο: Τι πρόδωσε τον 45χρονο βιαστή με το τατουάζ - Κρατείται σε κελί στη ΓΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Τι πρόδωσε τον 45χρονο βιαστή με το τατουάζ – Κρατείται σε κελί στη ΓΑΔΑ

Η σύλληψή του έγινε χθες το βράδυ από την αλβανική Αστυνομία σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές.

Σε κελί στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο βιαστής με το τατουάζ που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης, κατηγπρούμενος για έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού στο Παλαιό Φάληρο.

Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Η σύλληψή του έγινε χθες το βράδυ από την αλβανική Αστυνομία σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα προηγούμενα 24ωρα ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ συνεργάστηκε με αλβανούς αστυνομικούς προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του «βιαστή με το τατουάζ».

Η αλβανική αστυνομία που κινήθηκε αστραπιαία εντόπισε τον 45χρονο από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου κι αφού τον συνέλαβε γύρω στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, στις 02:00 έγινε η παράδοσή του σε συνοριακό φυλάκιο.

«Ανέκφραστος και με παγωμένο βλέμμα»

Ο αλλοδαπός, αρνείται, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, ενώ είναι ανέκφραστος και με παγωμένο βλέμμα, όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ, πηγές της ΕΛΑΣ.

Ο καταζητούμενος μέχρι χθες άνδρας είχε καταφέρει να βρει καταφύγιο στην πατρίδα του περνώντας τα σύνορα από την Κακαβιά. Συγκεκριμένα, βρισκόταν σε διαμέρισμα στον Αυλώνα Αλβανίας, όπου βρίσκεται και ο αδελφός του.

Η αστυνομία είχε «δέσει» από παντού την υπόθεση. Από τις μαρτυρίες των θυμάτων του, από τις κάμερες ασφαλείας, από το DNA του που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της 24χρονης, την οποία επιχείρησε να βιάσει.

Ψάχνουν και άλλα θύματα

Και οι δύο γυναίκες που είχαν καταγγείλει το «δράκο στις αρχές είχαν αναγνωρίσει το πρόσωπό του μέσα από φωτογραφίες.

Γενετικό υλικό που είχε ληφθεί από το σπίτι του άνδρα, ταυτοποιήθηκε με αυτό που εντοπίστηκε μέσα στο Ι.Χ. της 24χρονης, την οποία αποπειράθηκε να βιάσει τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και με το DNA που βρέθηκε στα ρούχα της 34χρονης, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον «δράκο», λίγες ώρες μετά σε κοντινή περιοχή.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες και άλλες καταγγελίες από γυναίκες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίες ενδεχομένως να σχετίζονται με τον άνδρα με το τατουάζ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου για το ενδεχόμενο ο «βιαστής με το τατουάζ» να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις είπε πως πριν από τα δύο περιστατικά δεν είχε προηγηθεί άλλη καταγγελία για βιασμό από το συγκεκριμένο άτομο είτε στο Παλαιό Φάληρο είτε αλλού. Ωστόσο, όπως είπε, όποια γυναίκα θεωρεί ότι έχει γίνει απόπειρα σε βάρος της από τον συγκεκριμένο δράστη μπορεί ακόμα και τώρα να προσέλθει σε ένα αστυνομικό τμήμα ή στη ΓΑΔΑ για να το καταγγείλει και να προχωρήσει η έρευνα.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024