Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μολδαβία: «Persona non grata» εργαζόμενος της ρωσικής πρεσβείας - Δεκάδες συλλήψεις σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Μολδαβία: «Persona non grata» εργαζόμενος της ρωσικής πρεσβείας – Δεκάδες συλλήψεις σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Η Μολδαβία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο εργαζόμενο στη ρωσική πρεσβεία. Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις.

Η Μολδαβία κήρυξε έναν εργαζόμενο της ρωσικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα Κισινάου persona non grata, με τη Μόσχα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, να διαμηνύει ότι θα απαντήσει στην απόφαση αυτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του εργαζομένου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφότου κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στο μολδαβικό ΥΠΕΞ, όπου ενημερώθηκε ότι ο υπάλληλος πρέπει να φύγει από τη Μολδαβία.

Τεταμένες οι σχέσεις Κισινάου και Μόσχας

Οι σχέσεις μεταξύ Κισινάου και Μόσχας είναι τεταμένες από την παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας και έχουν αυξηθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία.

Η Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία που εξαρτάται από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό, αλλά έχει δηλώσει ότι θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι συντρίμμια πυραύλων προσγειώθηκαν σε ένα χωριό της επικράτειάς της μετά από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας τόνισε ότι ειπώθηκε στον Ρώσο πρέσβη ότι «οι επιθέσεις πυραύλων σε μια γειτονική χώρα συνεχίζουν να αυξάνουν τους κινδύνους για την ασφάλεια και οι πολίτες της χώρας μας αισθάνονται όλο και περισσότερο τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου».

«Επισημαίνεται ότι οι επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές δημιουργούν επίσης αυξανόμενες απειλές για την ενεργειακή ασφάλεια της Μολδαβίας», ανέφερε το μολδαβικό ΥΠΕΞ.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών που ανέφερε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην κίνηση της Μολδαβίας.

Δεκάδες οι συλλήψεις σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Οι εντάσεις ήταν υψηλές κατά τη διάρκεια ενός ακόμη γύρου αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πόλη Κισινάου, όπου συνελήφθησαν δεκάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί πολιτικοί της χώρας.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024