Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Σοϊγκού και Ακάρ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών

Ρωσία: Σοϊγκού και Ακάρ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία αυτή, έπειτα από επίθεση στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε την Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν την αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία αυτή, έπειτα από επίθεση στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ζητά επίσημη ενημέρωση από τη Ρωσία για τα ουκρανικά σιτηρά

Η Τουρκία διαδραμάτισε καθοριστικό διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίτευξη της συμφωνίας το καλοκαίρι, που επέτρεψε στην Ουκρανία να επαναλάβει τις αποστολές από λιμάνια που είχαν αποκλειστεί από τη Ρωσία, τον Ιούλιο.

«Τα μέρη συζήτησαν την αναστολή της εφαρμογής των συμφωνιών από τη Ρωσία για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στηρίζει τη συμφωνία ο Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την δέσμευση του στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών για μία ακόμα φορά. Με την Τουρκία να είναι ένας εκ των εγγυητών της συμφωνίας, ο Ερντογάν σημείωσε ότι θα συνεχίσει να την υπερασπίζεται, σημειώνοντας παράλληλα τις «υπηρεσίες» που προσφέρει η Τουρκία στην ανθρωπότητα.

«Αν και η Ρωσία εμφανίζεται διστακτική επειδή δεν αποκόμισε τα ίδια οφέλη (σσ με το Κίεβο), είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στην υπηρεσία της ανθρωπότητας», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να ισορροπεί μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024