Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πληθωρισμός: Ροκανίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς - Μείωση έμμεσων φόρων ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πληθωρισμός: Ροκανίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς – Μείωση έμμεσων φόρων ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Ο πληθωρισμός στην χώρα μας παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία» τονίζουν Αλ. Χαρίτσης και Έφ. Αχτσιόγλου. Για μονιμοποίηση της ακρίβειας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

«Για έναν ακόμη μήνα ο πληθωρισμός στην χώρα μας παραμένει σε πολύ υψηλά, απαγορευτικά για την κοινωνική πλειοψηφία, επίπεδα, σύμφωνα με τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Αύξηση που έρχεται να προστεθεί στα απανωτά πληθωριστικά ρεκόρ των προηγούμενων μηνών», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης.

Ακάθεκτη η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας

«Την στιγμή που συνδικαλιστικές οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς και καταναλωτικές ενώσεις μιλούν σύσσωμες για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κυβερνητικά μέτρα-κοροϊδία, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια αδιέξοδη πολιτική. Πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας και ανεπαρκών ελέγχων, αντί για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. Όπως η στήριξη του εισοδήματος, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης», σημειώνουν και καταλήγουν:

«Κάθε μέρα που περνάει στοιχίζει πολλαπλά στους πολίτες. Όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων εμείς θα επιμένουμε. Πολιτική αλλαγή τώρα για έξοδο από τον βούρκο στον οποίο μας βουλιάζει ο κ. Μητσοτάκης».

Μονιμοποίηση

Η μονιμοποίηση της ακρίβειας ροκανίζει διαρκώς τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τονίζει από την πλευρά του ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«Η μονιμοποίηση της ακρίβειας, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση της EUROSTAT για τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που στη χώρα μας τον Οκτώβριο έτρεξε με ρυθμό 9,8%, είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας.

»Παρά τη σχετική υποχώρηση του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών, που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους για βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι αυξήσεις είναι ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του ΔΤΚ.

»Παράλληλα, οι πληθωριστικές πιέσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους το μετακυλύουν στον καταναλωτή.

»Το καθοδικό σπιράλ των επιπτώσεων του πληθωρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών. Πολύ περισσότερο: Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τους πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα.

»Μπορεί και πρέπει να αναχαιτιστεί μόνο με μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας. Μέτρα που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024