Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 77-67: Με το ζόρι οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 77-67: Με το ζόρι οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός τα… χρειάστηκε απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου επικρατώντας εν τέλει με σκορ 77-67, πετυχαίνοντας έτσι την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Περισσότερο από όσο περίμενε δυσκολεύθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ με σκορ 77-67, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι Πράσινοι αν και ξεκίνησαν αρκετά καλά είδαν τους Ροδίτες να επιστρέφουν στην τέταρτη περίοδο και να απειλούν το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ωστόσο το «τριφύλλι» διατήρησε το προβάδισμα και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Kορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ματέους Πονίτκα που είχε 15 πόντους, ενώ πήρε πολύτιμες βοήθειες από τους Γιώργο Παπαγιάννη και Πάρις Λι με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Τι Τζέι Σταρκς μέτρησε 25 πόντους και 13 ο Γιανίκ Μορέιρα.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει έχοντας το πόδι πατημένο στο… γκάζι, και καταφέρνοντας να επιβάλλει από πάρα πολύ νωρίς τον δικό του ρυθμό. Έτσι η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχτισε διψήφια διαφορά, παίζοντας σκληρή άμυνα και έχοντας υπομονή στην επίθεση. Αποτέλεσμα αυτού οι Πράσινοι να προηγηθούν με +21 στην ανάπαυλα (48-27), δείχνοντας πως ελέγχουν πλήρως την κατάσταση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Κόλοσσός έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, ενώ το «τριφύλλι» έδειξε σημάδια χαλάρωσης, επιτρέποντας έτσι στους Ρόδιτες να πλησιάζουν στο σκορ όσο περνούσε η ώρα. Δύο τρίποντα του Γιαννόπουλου και ένα του Μπαρσέλο ήταν αρκετά για να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα με την ολοκλήρωση της περιόδου (56-48).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισε την πίεση της και βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, βάζοντας πίεση στον Παναθηναϊκό. Όμως οι παίκτες του Ράντονιτς έδειξαν ψυχραιμία όταν χρειάστηκε και με μεγάλα καλάθι των Πονίτκα και Γ. Καλαϊτζάκη μπόρεσε να κλειδώσει μια σχετικά αγχωτική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024