Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ένταση του Μίτσελ στα αποδυτήρια και η ομιλία-φωτιά για όσα έρχονται

Η ένταση του Μίτσελ στα αποδυτήρια και η ομιλία-φωτιά για όσα έρχονται

Ο Μίτσελ είδε τους παίκτες του απογοητευμένους και σιωπηλούς και έκανε μια ομιλία από εκείνες που μπορεί να αλλάξουν συνολικά την ψυχολογία μιας ομάδας

Η επιστροφή στην Ελλάδα, σκληρή. Και χωρίς καμία όρεξη για αστεία, για γέλια ή για πολλές κουβέντες. Ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στην Ευρώπη και αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα. Για τον σύλλογο, για τον κόσμο, για τους ποδοσφαιριστές, για όλους. Όσα συνέβησαν σε ένα λεπτό, το βράδυ της Πέμπτης, δημιούργησαν μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σημαντικό. Κάτι που άξιζαν. Με τον Μίτσελ να αναλαμβάνει δράση. Καθώς η εικόνα των αποδυτηρίων, μετά την αναμέτρηση στο Europa-Park Stadion, έδειχνε ότι υπήρχε ανάγκη να πει κάποιος τα σωστά λόγια.

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις ενός αγώνα όπου μπορούσε να νικήσει και εντέλει αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα στα αποδυτήρια του γηπέδου το κλίμα να είναι βαρύ. Η στενοχώρια όλων για το γεγονός ότι όλα χάθηκαν, με τον τρόπο που αυτό έγινε, ήταν μεγάλη. Με τη σιωπή να επικρατεί και κανέναν να μην έχει όρεξη για οποιαδήποτε συζήτηση.

Μετά από λίγο στον χώρο των αποδυτηρίων μπήκε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός αντιλήφθηκε αμέσως ότι η κατάσταση ήταν στενόχωρη και πως οι ποδοσφαιριστές του είχαν επηρεαστεί από όσα είχαν συμβεί λίγα λεπτά νωρίτερα. Άρχισε, λοιπόν, να κινείται έντονα στον χώρο, να χτυπάει τα χέρια του με δύναμη και να δίνει το σύνθημα της επόμενης ημέρας. Διότι ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πέτυχε τον στόχο του στη Γερμανία, αλλά έδειξε τι είναι ικανός να κάνει. Έδειξε ότι έχει την ποιότητα, το ταλέντο και την προσωπικότητα να κυριαρχήσει ακόμη και κόντρα σε αντιπάλους κορυφαίας ποιότητας, όπως μία από τις 4 καλύτερες γερμανικές ομάδες των τελευταίων χρόνων.

«Είμαι περήφανος για ό,τι κάνατε σήμερα εδώ. Μην κατεβάζετε το κεφάλι. Να είσαι χαρούμενοι για τον τρόπο που παίξατε, για τον χαρακτήρα που βγάλατε στο γήπεδο. Δείξατε σήμερα τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Είναι μια κακή ημέρα, ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά έχουμε μπροστά μας πολλούς στόχους, τους οποίους πρέπει να πετύχουμε. Πάμε τώρα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πάμε να δείξουμε σε όλους πως αυτή μας η εμφάνιση είναι ένα μήνυμα. Μην το βάζετε κάτω, μην απογοητεύεστε. Πάμε για τους επόμενους στόχους. Πιστεύω σε εσάς. Και θα τα καταφέρουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός, με ένταση στη φωνή του, αλλά και με ξεκάθαρη πίστη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να γυρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα. Μια ομιλία από εκείνες που μπορεί να είναι περισσότερο από απλά λόγια της στιγμής. Λόγια που μπορεί να αλλάξουν τελείως την ψυχολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, στην οποία συμμετείχαν όσοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι και οι εκτός αποστολής, ο Μίτσελ ενημέρωσε πως στην προπόνηση του Σαββάτου, την τελευταία πριν από το παιχνίδι με τη Λαμία, θα συμμετάσχουν όλοι. Ακόμη και όσοι δεν είναι στα πλάνα του, την ίδια ώρα. Μια κίνηση συμβολισμού, αλλά η οποία μπορεί να επιφέρει και εκπλήξεις σχετικά με τις επιλογές.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024