Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Την απάντηση την έδωσε ο Στράιχ

Ολυμπιακός: Την απάντηση την έδωσε ο Στράιχ

Ο Ολυμπιακός έκλεισε υποχρεωτικά έναν κύκλο. Το χθεσινό όμως μπορεί να γίνει η βάση που θα ανοίξει τον επόμενο

Συνοψίζοντας: μπαίνοντας χθες βράδυ στις καθυστερήσεις των δύο ματς του γκρουπ, Ολυμπιακός και Ναντ συγκατοικούσαν στους 4 βαθμούς και ετοιμάζονταν να λύσουν τις διαφορές τους για το εισιτήριο του Conference League στο μεταξύ τους αντάμωμα στο «Καραϊσκάκης» (3/11).

Αυτός ο συσχετισμός θα έμενε στη θέση του αν στις καθυστερήσεις δεν έμπαινε κάποιο γκολ. Αν σκόραρε η Φράιμπουργκ. Αν σκόραρε ο Ολυμπιακός. Αν σκόραρε η Καραμπάγκ. Αν σκόραρε η Ναντ.

«Χαλούσε» μόνο αν σκόραραν ταυτόχρονα και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι: προέκυψε το… τζακ ποτ, αλλά μεταξύ μας αυτό δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν. Διότι στο φετινό Ολυμπιακό ισχύει από τον Ιούλη κιόλας ο περίφημος «νόμος του Μέρφι».

Εκείνος που υπερθεματίζει πως «αν είναι κάτι να πάει στραβά, τότε όλα θα πάνε στραβά». Συνέβη στη Χάιφα. Στην Μπρατισλάβα. Στη Ναντ. Χθες εις διπλούν.

Και κάπως έτσι: σε έξι ματς εκτός έδρας στην Ευρώπη από τις 20 Ιουλίου ο Ολυμπιακός έχασε ένα και αυτό στο 90΄+3΄στο Μπουζουάρ της Ναντ. Παρά ταύτα αποκλείστηκε από την Ευρώπη πριν ολοκληρωθεί ο Οκτώβρης. Ήταν ατυχία; Προφανώς όχι. Ήταν όμως και ατυχία μέσα σε όλα τα υπόλοιπα.

Χθες για 60- 70 λεπτά οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν ίσως το πιο πειστικό δείγμα γραφής που έχουμε δει φέτος συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος Ολυμπιακός που φωνάζει για τα προβλήματά του τις τελευταίες 100 (παράξενες) μέρες του. Μια ομάδα με σχέδιο που χωρίς να λογαριάζει τις απουσίες της στάθηκε απέναντι σε μια εκπρόσωπο του top 3 της Γερμανίας και κατάφερε να τη βγάλει έξω από τα νερά της. Την καλύτερη επίθεση του φετινού Europa League.

Το να μπορείς όχι να ακολουθείς αλλά να επιβάλλεις ρυθμό σε μια τέτοια εκτός έδρας παρτίδα απέναντι σε αντίπαλο αυτής της στάθμης δεν είναι συνηθισμένο. «Καταπληκτικός» είπε για τον πρωταθλητή Ελλάδας ο Κρίστιαν Στράιχ. «Θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ» πρόσθεσε. Ποιος; Ο προπονητής της Φράιμπουργκ με το εισιτήριο για τους «16» του Europa League στην τσέπη. Μάλλον δε θέλησε να στείλει μια καλή κουβέντα πίσω στην Ελλάδα από… οίκτο. Την αλήθεια είπε. Τον… καημό του ως ότου σβήσουν τα φώτα με happy end για εκείνον και τους ποδοσφαιριστές του.

Φυσικά από σήμερα όλα αυτά λίγη σημασία έχουν σε εκείνους που επιμένουν να διαβάζουν μόνο τα μεγάλα γράμματα: ο Ολυμπιακός έχει την ανάγκη να αφήσει πίσω του τον κύκλο που έκλεισε και να προσαρμοστεί στα επόμενα. Στα πέντε μεγάλα ματς που έρχονται. Τα τέσσερα κλειδιά του πρωταθλήματος, αλλά και εκείνο με τη Ναντ στο Καραϊσκάκη.

Ναι, οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι σαν τους άλλους εκπροσώπους μας. Επιβεβαιωμένα. Ξέρουν καλά ότι κάθε κερδισμένος βαθμός στην Ευρώπη έχει σημασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν για οτιδήποτε ακόμη και «αποκλεισμένοι».

Πρέπει με την εμπειρία τους να ξέρουν και κάτι ακόμη: πως το χθεσινό δεν είναι για να κατεβαίνουν τα κεφάλια χαμηλά ψάχνοντας τρόπο να συναντήσουν τα μάτια τη γη. Στο Europa Park σουλατσάρισαν οι αποδείξεις που έψαχναν για την βελτίωση και την πρόοδό τους. Ήρθαν μάλιστα λίγο πριν από τα διαδοχικά ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Εκείνα που εν πολλοίς θα αποφασίσουν αν μετά τη διακοπή ο Ολυμπιακός θα διεκδικεί το πρωτάθλημα ή αν θα του έχει απομείνει μοναδικός στόχος το Κύπελλο πριν καν φτάσουμε στα μισά του δρόμου.

Τα υπόλοιπα μοιάζουν περιττά…

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024