Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μάρκου: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης

Γιάννης Μάρκου: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 26χρονου δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Γιάννη Μάρκου. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 19χρονος άνδρας που ήταν μαζί με το δράστη εκείνη την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος είναι σεσημασμένος κακοποιός.

Ο Γιάννης Μάρκου βρίσκεται ακόμα σε καταστολή, καθώς ακολουθεί ακόμα ένα σοβαρό χειρουργείο που πιθανόν να γίνει απόψε το βράδυ ή αύριο το πρωί. Ο δικηγόρος του Γιάννης Μαρακάκης, ανέφερε μιλώντας στον Alpha, ότι ο επιχειρηματίας δέχτηκε περισσότερα από 15 χτυπήματα ενώ κάποια από αυτά ήταν στοχευμένα και φανερώνουν θανατηφόρα πρόθεση.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 28-10-2022, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 26χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 28-10-2022 στο εξωτερικό μέρος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ερυθραίας, σημειώθηκε επεισόδιο με ασήμαντη αφορμή μεταξύ δύο ημεδαπών (19χρονος και 26χρονος) και του 58χρονου παθόντα. Το συμβάν είχε ως κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό του 58χρονου σε κοιλιακή χώρα, χέρι και πόδι, μετά την επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο που δέχτηκε από τον 26χρονο. Οι επιτιθέμενοι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν από το σημείο. Ο 58χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Επαγγελματικά χτυπήματα

«Το κρίσιμο δεν είναι ο αριθμός, αλλά τα σημεία στοχευμένα ο δράστης έπληξε τον άτυχο Γιάννη, που τελικά στάθηκε τυχερός επειδή έσπευσε ο ένας από τους φίλους του ο οποίος τον πήγε πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο. Γλιτώσαμε τα χειρότερα. Οι γιατροί είπαν ότι υπήρχε ακατάσχετη αιμορραγία διότι το βασικό χτύπημα ήταν στην αρτηρία του μηρού και γύρω από αυτή. Άρα ο δράστης είχε θανατηφόρο πρόθεση. Είναι δεδομένο αυτό. Χτυπούσε με επαγγελματικό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Γιάννης Μάρκου είναι ένας άνθρωπος ψηλός, γυμνασμένος κι έχει αρκετά κιλά, είχε τοποθετήσει με τέτοιον τρόπο τα χέρια του ώστε γλίτωσε τα χειρότερα γιατί έγινε προσπάθεια να χτυπηθεί και στο συκώτι και στα πλευρά. Χτυπήθηκε κι εκεί, αλλά όχι καίρια» πρόσθεσε στη συνέχεια ο δικηγόρος του επιχειρηματία

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, ακόμα ερευνάται αν η παρέα του δράστη βρισκόταν στο ίδιο μαγαζί με τον επιχειρηματία πριν την επίθεση, αλλά και ο λόγος της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Όσα είπε ο Γ. Μαρακάκης

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024