Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Επιμένει ότι το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια με «βρόμικη» βόμβα

Ρωσία: Επιμένει ότι το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια με «βρόμικη» βόμβα

Η Ρωσία απείλησε επίσης να μεταφέρει τον πόλεμο στο Διάστημα, χτυπώντας μη στρατιωτικούς δορυφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Να μεταφέρει τον πόλεμο και στο διάστημα, με επιθέσεις εναντίον αμερικανικών δορυφόρων, απειλεί η Ρωσία, την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να υποβαθμίσει τους φόβους για μια πιθανή πυρηνική σύγκρουση.

«Ποτέ δεν έχουμε πει τίποτα για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία. Το μόνο που κάναμε ήταν να απαντάμε με υπονοούμενα στις δηλώσεις των ηγετών των δυτικών χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί προβοκάτσιας με χρήση «βρόμικης» βόμβας από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Η Δύση παίζει ένα βρόμικο και αιματηρό παιχνίδι – Η επόμενη δεκαετία θα είναι η πιο επικίνδυνη από τον Β’ΠΠ

Η Όλγκα Σκαμπέγεβα , σχολιάστρια σε ρωσικό κανάλι, ανέφερε: «Ειδικοί του ουκρανικού εργοστασίου Γιουζμάς κατασκεύασαν ομοίωμα του πυραυλικού συστήματος Ισκαντέρ, με βάση το σύστημα Τότσκα, το οποίο θα γεμίσουν με ραδιοενεργά υλικά και, στη συνέχεια, θα χτυπήσουν κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ. Φυσικά, με τη στήριξη του ουκρανικού συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας. Μετά, θα κατηγορήσουν τη Μόσχα για πυρηνική τρομοκρατία».

Διαστημικός πόλεμος

Η Μόσχα απείλησε επίσης να μεταφέρει τον πόλεμο στο Διάστημα, χτυπώντας μη στρατιωτικούς δορυφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Ο Μιχαήλ Χοντάρενοκ, στρατιωτικός αναλυτής, εξήγησε: «Μέσα σε ένα λεπτό ο αντίπαλος θεωρητικά μένει χωρίς δορυφόρους. Δηλαδή χάνει ξαφνικά την πλοήγηση, τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όπλα υψηλής ακρίβειας, τα συστήματα προειδοποίησης για επιθέσεις με πυραύλους. Πρακτικά, ο εχθρός χάνει όλα τα μέσα επικοινωνίας και πλέον είναι τυφλός, κουφός και βρίσκεται εκτός ελέγχου».

Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε τη Μόσχα ότι οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα τύχει της ίδιας απάντησης.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική αντεπίθεση εντείνεται στο Ντονμπάς και στην Χερσώνα, όπου οι αποσχιστές ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν 70.000 αμάχους σε περιοχές που ελέγχουν ρωσικά στρατεύματα, στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Στη Μόσχα, ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Πούτιν για το τέλος της μερικής επιστράτευσης, που ξεκίνησε στη Ρωσία πριν από ένα μήνα. Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σοϊγκού, επιστρατεύτηκαν 300.000 άνδρες, με τους 82.000 από αυτούς να βρίσκονται ήδη στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024