Μελόνι: Πάει Βρυξέλλες στις 3 Νεοεμβρίου – Ραντεβού με Μισέλ, Λάιεν και Μετσόλα
Στις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι επικεφαλής των οργάνων της ΕΕ με την Ιταλίδα πρωθυπουργό είχαν εκφράσει τη διάθεση να συνεργαστούν για το καλό της Ευρώπης
Με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στις Βρυξέλλες.
Η πρώτη τους συνάντηση
Η Μελόνι θα έχει συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντησή τους αφότου η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Την ίδια ημέρα η Μελόνι θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στη συνέχεια με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.
«Για το καλό της ΕΕ»
Σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν μαζί της οι επικεφαλής των οργάνων της ΕΕ, Ούρσουλα φοντ ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ, είχαν εκφράσει τη διάθεση να συνεργαστούν με την Ιταλίδα πρωθυπουργό «για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκφράζοντας την ανυπομονησία τους για την πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους.
Για συνεργασία επί των μεγάλων προκλήσεων είχε μιλήσει και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την άτυπη προ ημερών συνάντησή του με τη Μελόνι στη Ρώμη. «Ως ευρωπαίοι, ως γειτονικές χώρες, ως φίλοι λαοί, με την Ιταλία πρέπει να συνεχίσουμε όλη την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Πρέπει να τα καταφέρουμε μαζί, με διάλογο και φιλοδοξία: το οφείλουμε στους νέους μας και στους λαούς μας. Η πρώτη μας συνάντηση στην Ρώμη, Τζόρτζια Μελόνι, πάει προς αυτή την κατεύθυνση», είτε τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Η δυτική ταυτότητα
Μάλιστα χτες η Τζόρτζια Μελόνι κατά την τηλεφωνική της επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «απαραίτητη» την «Ατλαντική Συμμαχία» για «την υπεράσπιση της ασφάλειας και των κοινών αξιών που συνθέτουν τη δυτική ταυτότητα».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας