Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πώς κρίνουν οι πολίτες τη νέα κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Πώς κρίνουν οι πολίτες τη νέα κυβέρνηση Μελόνι

«Η κυβέρνηση Ντράγκι ήταν καλύτερη»

Έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, παρουσιάζει την γνώμη των Ιταλών σχετικά με την νεοσύστατη κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση αν η νέα αυτή κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εκφέρει γνώμη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους έντεκα υπουργούς (επί συνόλου είκοσι τεσσάρων) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής», το 32% τους θεωρεί «εγγύηση πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.

Όσο για την νέα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.

Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησημιοποίησε, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψήνει την φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024