Η πρώτη μέρα της 5ης αγωνιστικής της Euroleague διεξήχθη απόψε (27/10) με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζουν με ήττες στη διοργάνωση.
Οι Ερυθρόλευκοι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν από τη Μονακό, με τους Γάλλους να περνούν από το ΣΕΦ. Έτσι οι Πειραιώτες πήγαν το ρεκόρ τους στο 4-1, παραμένοντας όμως στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, οι Μονεγάσκοι ανέβηκαν κι εκείνοι στο 4-1.
Οι Πράσινοι με τη σειρά τους ηττήθηκαν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να πέφτει στο 1-4, ενώ το σύνολο του Όντεντ Κάτας βελτίωσε το ρεκόρ του στο 4-1 και παρέμεινε χωρίς ήττα στην έδρα του.
Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς στο τρίτο σετ (5-4), αλλά δέχθηκε μπρέικ από τον Ρουντ, που έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και εκεί με 7-3 έκανε πήρε τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στους «8» της Μαδρίτης.
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση του Τέρι Ροζίερ, με τον Αμερικανό άλλοτε σταρ των Χιτ να βαρύνεται με όλο και περισσότερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα και ο προπονητής των πρωταθλητών περιμένει πολλά από τον πολεμιστή της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων»