Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόρνα: Το «στοιχειωμένο» χωριό με τους θρύλους που θυμίζει θρίλερ

Μόρνα: Το «στοιχειωμένο» χωριό με τους θρύλους που θυμίζει θρίλερ

Δεν έχει κατοίκους και το επισκέπτονται όλο και περισσότεροι Youtubers για να γυρίσουν τα βίντεό τους

Βρίσκεται στα Πιέρια Όρη, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Εδώ και χρόνια δεν έχει κανέναν μόνιμο κάτοικο, θεωρείται από πολλούς στοιχειωμένο ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά μυστικά και θρύλους.

Ο λόγος για τη Μόρνα…

Με το Halloween να πλησιάζει, όλο και περισσότερες ιστορίες για στοιχειωμένα μέρη κάνουν την εμφάνισή τους. Μία από αυτές αφορά και το εν λόγω χωριό.

Η Μόρνα είναι γνωστή και ως «Σκοτεινά». Μία εκδοχή λέει ότι το χωριό πήρε το όνομά του επειδή είναι χτισμένο σε μια «γούβα», όπου το φως του ήλιου δεν φτάνει λόγω της πυκνής βλάστησης.

Μία άλλη υποστηρίζει ότι πήρε το όνομά του από τα πολλά δέντρα μουριάς και τα βάτα που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.

Η Μόρνα κάποτε είχε ζωή, καθώς εκεί βρισκόταν το Κρατικό Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξύλου. Ωστόσο, όταν το 1967 το εργοστάσιο έκλεισε, ήρθε και η ερήμωση. Οι δουλειές λιγόστεψαν και όσοι είχαν απομείνει προτίμησαν να μετακομίσουν κάποια χιλιόμετρα βορειότερα, χτίζοντας ένα άλλο χωριό, τα Φωτεινά.

Το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε μαζικά ενίσχυσε τις ιστορίες για το «στοιχειωμένο» χωριό.

Τα κορίτσια, το χέρι και οι σκιές

Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι για πόρτες που ανοιγοκλείνουν μόνες τους, απόκοσμες φωνές που ακούγονται και άλλα ανατριχιαστικά φαινόμενα.

Μία τρομακτική ιστορία κάνει λόγο για επτά κορίτσια που τα βράδια χόρευαν εκστασιασμένα γύρω από το χωριό, οι κάτοικοι κρύβονταν στα σπίτια τους και δεν τολμούσαν να κυκλοφορήσουν πριν το ξημέρωμα, όταν και οι κοπέλες ανέβαιναν στην κορυφή του βουνού, κρυβόντουσαν σε μια σπηλιά και περίμεναν εκεί μέχρι να έρθουν και πάλι τα μεσάνυχτα για να ξαναρχίσουν τον χορό τους.

Μία ακόμη μιλά για ένα «μαλλιαρό χέρι» που κυνηγούσε όσους έβρισκε στο διάβα του. Έβγαινε από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου κάποτε έμενε ένας νεαρός άντρας, που έφυγε για Αμερική. Όταν το οίκημα αφέθηκε στην τύχη του και άρχισε να διαλύεται και να παίρνει μια πιο άγρια μορφή ο θρύλος για το τι γίνεται στο εσωτερικό του και την «κατάρα που άφησε πίσω του ο άντρας» γιγαντώθηκε. Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού σταμάτησαν να περνούν απ’ έξω.

Άλλες ιστορίες αναφέρονται σε διάφορους απόκοσμους ήχους που ακούγονταν και σκιές που έκαναν την εμφάνισή τους από το πουθενά.

Το χωριό «φάντασμα» αποτελεί σήμερα το αγαπημένο θέμα των Ελλήνων Youtubers. Στην γνωστή πλατφόρμα υπάρχουν πολλά βίντεο με τις περιπέτειες τους.

Δείτε ένα από αυτά

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024