Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: «Έλεγα θα πάω τα λεφτά στη μαμά μου και έρχομαι...» - Πώς πάλευε η 12χρονη να αποφύγει βιασμούς

Σεπόλια: «Έλεγα θα πάω τα λεφτά στη μαμά μου και έρχομαι…» – Πώς πάλευε η 12χρονη να αποφύγει βιασμούς

«Τους κορόιδευα κάποιες φορές» λέει το 12χρονο κοριτσάκι, μέσα στην παιδική αφέλεια του, που, ευτυχώς, το μαρτύριο που πέρασε φαίνεται να μην την εξαφάνισε. «Έλεγα πάω τα χρήματα στη μαμά μου, αλλά μετά δεν ξαναγυρνούσα».

Σφίγγει το στομάχι και ξεχειλίζει η οργή ακούγοντας τις καταθέσεις του 12χρονου παιδιού που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Σε μία από αυτές το παιδί περιγράφει τον τρόπο που είχε το ίδιο βρει, -καθώς η κοινωνία αποδείχτηκε παντελώς αδύναμη να το προστατεύσει και να το γλιτώσει- προκειμένου να προστατευτεί από κάποιους βιαστές και να εξασφαλίζει διαλείμματα στην φρίκη που ζούσε. Διαλείμματα μόνο αφού στο επόμενο ραντεβού αναγκαζόταν να υποκύψει στην εγκληματική αρρώστια των βιαστών της.

«Τους κορόιδευα…»

«Κάποιες φορές τους κορόιδευα. Έλεγα να πάω τα λεφτά και καλά στη μητέρα μου ότι τα έχει ανάγκη για να με αφήσει και μετά έφευγα. Μου τα έδινε, έφευγα, αλλά μετά δεν ξαναπήγαινα. Ήταν λίγοι σε αυτούς που το έκανα αυτό, αλλά μετά με αναζητούσαν και πάλι και κλείναμε ραντεβού.

»Τη δεύτερη φορά γινόταν η ερωτική πράξη. Όλα τα χρήματα τα κρατούσε ο Μίχος. Μου έδινε 10 ευρώ μόνο όταν καθάριζα το μαγαζί του», έχει πει σε μία από τις καταθέσεις της η ανήλικη.

Φοβόμουν να κρατήσω τα λεφτά

Η 12χρονη μίλησε και για έναν κύριο που της έδινε χρήματα χωρίς να ζητά ανταλλάγματα, αλλά και αυτά τα έπαιρνε ο Μίχος.

«Είναι ο κύριος Ι. Δεν είχαμε ποτέ ερωτική επαφή αλλά μου έδινε χρήματα ανά δύο – τρεις μέρες. Δεν τα κρατούσα τα χρήματα, πάλι τα έπαιρνε ο Μίχος» συνεχίζει στη κατάθεσή της η 12χρονη.

Σε ερώτηση της παιδοψυχολόγου: «Γιατί δεν κρατούσες τα χρήματα από αυτόν αφού δεν είχε να κάνει με ερωτική σχέση;», η 12χρονη απαντά: «Γιατί φοβόμουν. Θα μου έλεγαν οι γονείς μου πού τα βρήκες».

«Δεν αντέχω άλλο…»

Ο Γολγοθάς της ανήλικης φαίνεται και στα μηνύματα που αντάλλασσε με τη μητέρα της.

Μητέρα: Να σου πω κάτι, εεεε. Δεν λες να στείλει κανένα 20;

12χρονη: Μαμά

Μητέρα: Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, τσιγάρα πιπάκια και δεν βρίσκω.

12χρονη: Ρε μαμά ήρθα εδώ να ηρεμήσω, δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ.»

Η 12χρονη έβλεπε ως παρατηρητής τη ζωή της – Φοβόταν

Την στάση που κρατούσε το 12χρονο παιδί και τις άμυνες που είχε αναπτύξει προκειμένου να επιβιώσει στον εφιάλτη που ζούσε ανάπτυξε η παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος Χριστίνα Βογιατζή μιλώντας στο MEGA.

Η Χριστίνα Βογιατζή, που μίλησε για «απόλυτη εργαλειοποίηση του παιδιού» από το στενό περιβάλλον επισημαίνει ότι το παιδί έβλεπε τον τη ζωή του ως παρατηρητής. «Είχε βγει από τον εαυτό της», λέει χαρακτηριστικά η ειδικός.

Σε ότι αφορά το γιατί δεν αντιδρούσε η κυρία Βογιατζή λέει το προφανές. Το παιδί δεν έφερνε αντιρρήσεις γιατί φοβόταν για την επιβίωσή της και αν ισχύουν τα όσα έχουν καταγγελθεί προφανώς και για την επιβίωση και την ασφάλεια της οικογένειας της.

Για την εμπιστοσύνη δε που έδειξε τουλάχιστον αρχικά το παιδί και την εξάρτηση που ανέπτυξε από τον Ηλία Μίχο η κυρία Βογιατζή δεν αποκλείει να έβλεπε στον 53χρονο προφυλακισμένο την πατρική φιγούρα που της έλειπε.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024