Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από τα δύο τρίτα των Βρετανών θα μειώσουν τα έξοδα φέτος τις γιορτές

Πάνω από τα δύο τρίτα των Βρετανών θα μειώσουν τα έξοδα φέτος τις γιορτές

Ζοφερά τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Πάνω από τα δύο τρίτα των ενήλικων Βρετανών σχεδιάζουν να μειώσουν τη δαπάνη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους φέτος, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του κόστους διαβίωσης, αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Αν και τα τελευταία δύο χρόνια τα Χριστούγεννα ήταν γιορτές σε καθεστώς εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, τα τρία τέταρτα των πολιτών δεν πρόκειται να το ρίξει έξω φέτος, σύμφωνα με την έρευνα της Accenture.

Διαβάστε: Επιχείρηση «σκοτεινά Χριστούγεννα» – Περιορίζεται ο φωτισμός στις γιορτές

Σχεδόν το 49% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να αγοράσει λιγότερα δώρα, το 46% θα φάει λιγότερες φορές σε εστιατόριο, ενώ το 35% σκοπεύει να περικόψει, τόσο τις κοινωνικές συναθροίσεις, όσο και τις οικογενειακές εκδηλώσεις.

Μεταξύ των πολιτών που σχεδιάζουν να μειώσουν τα έξοδα για τις γιορτές, το 45% σκοπεύει να αγοράσει τρόφιμα σε προσιτές τιμές από το σούπερ μάρκετ.

Με τον πληθωρισμό να ανέρχεται στο 10%, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει στο χειρότερο επίπεδο στα χρονικά, ενώ τα νοικοκυριά δέχονται πολύ μεγάλη πίεση.

Χθες Τετάρτη, ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda δημοσιοποίησε έρευνά του σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί στρέφονται σε προϊόντα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, όπως οι φριτέζες αέρος και οι πολυμάγειρες, καθώς αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κρίση του υψηλού κόστους διαβίωσης.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Σεπτέμβριο κατά 162 ευρώ φτωχότερες σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο κυρίως εξαιτίας των ακριβότερων λογαριασμών κοινής ωφελείας, με τις τιμές του φυσικού αερίου να είναι κατά 95,7% υψηλότερες και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 54%.

Παράλληλα, ο όμιλος Asda ανακοίνωσε χθες ότι η εικόνα του εισοδήματος των νοικοκυριών εξαρτάται κατά πολύ από τη διαχείριση της κυβέρνησης ως προς την ενεργειακή ακρίβεια.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ είχε δηλώσει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, το οποίο θα ίσχυε για δύο χρόνια, θα επανεξεταστεί από τον Απρίλιο του 2023.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024