Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ομολόγησε δολοφονία που έκανε το 1980 - Έδεσε, χτύπησε και στραγγάλισε μπάρμπαν που τον πλήρωσε για σεξ

Βρετανία: Ομολόγησε δολοφονία που έκανε το 1980 – Έδεσε, χτύπησε και στραγγάλισε μπάρμπαν που τον πλήρωσε για σεξ

Τα έχασαν οι αστυνομικοί σε ΑΤ της Βρετανίας, όταν ρώτησαν έναν άνδρα 61 ετών τι είχε κάνει και εκείνος απάντησε πολύ... απλά: «Δολοφονία»!

Ένας δολοφόνος που ομολόγησε τη δολοφονία ενός μπάρμαν, ο οποίος βρέθηκε γυμνός και δεμένος στο διαμέρισμά του στο Κένσινγκτον το 1980, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Βρετανία.

Ο John Paul, 61 ετών, χτύπησε τον 42χρονο Anthony Bird με κομμάτια ξύλου, πριν τον στραγγαλίσει στο διαμέρισμά του στο Bentley Court, στην πλατεία Κένσινγκτον, τον Ιούνιο πριν από 42 χρόνια, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το βιβλίο που έχουν διαβάσει όλοι οι δολοφόνοι – Από εκείνον του JFK μέχρι του Τζον Λένον

Ο Paul, από το διάσημο Notting Hill στο δυτικό Λονδίνο, μπήκε στο αστυνομικό τμήμα του Hammersmith και κατήγγειλε το φρικτό έγκλημά του σε έναν αστυνομικό, στις 5 Μαΐου του περασμένου έτους.

Στην ερώτηση τι είχε κάνει, απάντησε απλά: «Δολοφονία».

Αργότερα, περιέγραψε πώς είχε δέσει τους αστραγάλους και τα χέρια του 42χρονου Bird με ένα κορδόνι. Το θύμα ήταν γυμνό εκείνη τη στιγμή.

Αρνήθηκε μια δολοφονία που… ομολόγησε

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Paul, στη συνέχεια, αρνήθηκε τη δολοφονία, παρά την ομολογία του, αλλά καταδικάστηκε τελικά, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, από τους ενόρκους του Old Bailey.

Το δικαστήριο άκουσε τι συνέβη: «Βλέπω έναν άνδρα, με πλησίασε και μου μιλάει και απλά με έπεισε να κάνω σεξ μαζί του.

»Με πήγε στο σπίτι του. Τον έδεσα με σκοινί. Νομίζω ότι το κορδόνι ήταν μαύρο, δεν είμαι σίγουρος. Τον έδεσα με κορδόνι, τους αστραγάλους του, τα χέρια του, τους ώμους του, στο κρεβάτι, γυμνό.

»Υπήρχε ένα κομμάτι ξύλο, το χρησιμοποίησα για να τον χτυπήσω. Τον χτύπησα μέχρι που έπεσε αναίσθητος».

Οι αξιωματικοί διερεύνησαν αν υπήρχε καταγεγραμμένη ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός άνδρα περίπου την ίδια ώρα και στην ίδια τοποθεσία που ανέφερε ο Paul.

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του Bird κρίθηκε «άξια προσοχής» και έτσι, εκείνο το απόγευμα, ο Paul συνελήφθη για τη δολοφονία.

Σε διαμέρισμα αυτού του πολυτελούς κτιρίου έγινε ο φόνος

Το θύμα είχε βάλει «στο μάτι» τον θύτη του

Ο 61χρονος εισήχθη ως νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Hillingdon την επόμενη ημέρα, ενώ η αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση.

«Ο Bird ζούσε μόνος του σε αυτό το διαμέρισμα», δήλωσε ο John Price, εισαγγελέας. «Ήταν ομοφυλόφιλος και ήταν γνωστό στους φίλους του ότι συχνά έπαιρνε άνδρες από το δρόμο και τους πλήρωνε για σεξ.

»Ο γείτονάς του, από τον οποίο η αστυνομία πήρε κατάθεση κατά τη διάρκεια της πρώτης έρευνας, μίλησε για συχνούς αρσενικούς επισκέπτες στο διαμέρισμά του».

Ο 42χρονος βρισκόταν έξω στο Queensway, στις 3 Ιουνίου του 1980, όταν συνάντησε κάποιους φίλους του και τους είπε ότι «είχε βάλει στο μάτι ένα μαύρο παλικάρι», πριν τον ακολουθήσει.

«Για όσους τον γνώριζαν, ο Tony Bird δεν θα ξαναεμφανιστεί ποτέ ζωντανός», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Ο Bird επρόκειτο να εργαστεί σε βάρδιες στην παμπ Railway Tap εκείνη την εβδομάδα και ο ιδιοκτήτης της παμπ ανησύχησε όταν δεν εμφανίστηκε.

Η αστυνομία κλήθηκε τελικά στις 6 Ιουνίου, αφού ένα μέλος του προσωπικού δεν έλαβε καμία απάντηση όταν στάλθηκε να χτυπήσει την πόρτα του Bird.

Αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα εκείνη την Παρασκευή και χτύπησαν και αυτοί την πόρτα. Και πάλι δεν υπήρξε κάποια απάντηση.

Η μπροστινή πόρτα ήταν καλά κλειδωμένη και, προφανώς, φοβούμενοι πλέον για την ασφάλεια του Bird, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μια βαριοπούλα για να την ανοίξουν με τη βία.

Τι αντίκρυσαν οι αστυνομικοί στην κρεβατοκάμαρα του θύματος

Οι κουρτίνες ήταν τελείως κλειστές στο σαλόνι του διαμερίσματος. Το δωμάτιο ήταν ακατάστατο, σαν να το είχαν λεηλατήσει, όπως τους φάνηκε.

Υπήρχε ένας μπουφές χωρίς τίποτα πάνω του, αν και παρατήρησαν ότι υπήρχαν σχέδια στα σημάδια της σκόνης, που έδειχναν ότι τα αντικείμενα είχαν μετακινηθεί πρόσφατα.

Πήγαν στην κρεβατοκάμαρα. Στο κρεβάτι βρήκαν το άψυχο σώμα του Tony Bird. Ήταν γυμνός. Ήταν ξαπλωμένος στο πλάι. Τα γόνατά του ήταν ανασηκωμένα και τα πόδια του ήταν σταυρωμένα.

Υπήρχε μαύρο ηλεκτρικό καλώδιο, δεμένο σφιχτά γύρω από τον αριστερό του καρπό και γύρω από τον αριστερό του αστράγαλο. Υπήρχε επίσης το σημάδι ενός καλωδίου γύρω από τον δεξί του καρπό.

Υπήρχαν πολλά σημάδια και εμφανείς μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Η νεκροψία του 1980 διαπίστωσε πολλαπλά σημεία τραυματισμού από αμβλύ αντικείμενο στο σώμα του Bird, όπως μώλωπες στο κεφάλι, το σαγόνι, το στήθος, τους μηρούς και τη βάση του πέους του, καθώς και κάταγμα στο οστό του λαιμού.

Ο παθολόγος Rufus Crompton διαπίστωσε ότι οι τραυματισμοί ήταν συμβατοί με τη χρήση «ξυλοτεμαχίων» και εκτίμησε ότι η αιτία θανάτου ήταν στραγγαλισμός.

Το δικαστήριο άκουσε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα, που ελήφθησαν από τη σκηνή πριν από δεκαετίες, τα οποία προηγουμένως δεν είχαν αποδοθεί σε κάποιο πρόσωπο, ταίριαζαν με τα αποτυπώματα του Paul που ελήφθησαν μετά την ομολογία του.

Ο 61χρονος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία στις 27 Μαΐου 2021 σε ποινή ισόβειας κάθειρξης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024