Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων προσαρτημένων περιοχών μπορεί να μεταβιβαστούν σε ρωσικές εταιρείες

Ρωσία: Τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων προσαρτημένων περιοχών μπορεί να μεταβιβαστούν σε ρωσικές εταιρείες

Η Ρωσία εξετάζει τι θα κάνει με τα περιουσιακά στοιχεία των Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως τα περιουσιακά στοιχεία στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε η Ρωσία τον περασμένο μήνα μπορεί μελλοντικά να μεταβιβασθούν σε ρωσικές εταιρίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως είναι προφανές πως τα «εγκαταλειμμένα περιουσιακά στοιχεία» δεν μπορούν να μείνουν αδρανή, και πως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το θέμα.

Η Ουκρανία, οι δυτικοί σύμμαχοί της και μια συντριπτική πλειονότητα χωρών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχουν καταδικάσει ως παράνομη την ανακοινωθείσα προσάρτηση από τη Ρωσία των τεσσάρων περιοχών.

Για την Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης πως μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση της μπασκετμπολίστριας του αμερικανικού NBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών στη Ρωσία κατηγορούμενη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μπορεί μόνο να είναι αντικείμενο μιας αθόρυβης διαπραγμάτευσης.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόρριψη της έφεσης της Γκράινερ από δικαστήριο της Μόσχας χθες, Τρίτη.

Για τον Ρίσι Σούνακ

Ο Πεσκόφ είπε επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συνεχάρη τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για την ανάληψη των καθηκόντων του γιατί η Βρετανία είναι μια «μη φιλική» χώρα.

«Η Βρετανία είναι από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία των μη φιλικών χωρών, άρα δεν υπήρξαν συγχαρητήρια», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Το Λονδίνο είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024