Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Πραγματοποίησε άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων - Την παρακολούθησε ο Πούτιν

Ρωσία: Πραγματοποίησε άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων – Την παρακολούθησε ο Πούτιν

Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την απειλή του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε σήμερα άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις πυρηνικής ετοιμότητας που περιλαμβάνουν ασκήσεις αμοιβαίου πλήγματος. Ο Σοϊγκού υπογράμμισε ότι τις ασκήσεις τις παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει υπόψιν της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα», αναπαράγοντας μια ατεκμηρίωτη κατηγορία που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

«Τα καθήκοντα που προβλέπονταν κατά την εκπαίδευση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής ολοκληρώθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ελέγχθηκε το επίπεδο ετοιμότητας των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου και οι δεξιότητες της ηγεσίας και του επιχειρησιακού προσωπικού.

Προηγουμένως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν αρκετά διαφανής όσον αφορά τις ασκήσεις, κάτι που αποτελεί καθησυχαστικό παράγοντα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την απειλή του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Πλάνα που μετέδωσε το στρατιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvedza δείχνουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την “απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος”.

Ο αρχηγός του επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε στον Πούτιν πως η άσκηση περιελάμβανε διηπειρωτικούς πυραύλους Yars, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tupolev.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει κατ΄επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια “βρόμικη βόμβα¨– μια βόμβα μαζί με ραδιενεργά υλικά. Δεν έχουν δώσει αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό τους.

Δείτε βίντεο από το RT

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024