Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Η διπλή γιορτή - Πλήθος κόσμου στην δοξολογία

Θεσσαλονίκη: Η διπλή γιορτή – Πλήθος κόσμου στην δοξολογία

Παρόντες εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Μεγάλη ημέρα για την Θεσσαλονίκη η σημερινή, καθώς γιορτάζει διπλά: την επέτειο των 110 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912, καθώς και την ημέρα του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο, έχουν ξεκινήσει από χθες, όπου πιστοί συγκεντρώθηκαν για την λιτανεία των ιερών εικόνων του Αγίου Δημητρίου, της Παναγίας «Γεροντίσσης» και των λειψάνων του πολιούχου.

Παρούσα η ΠτΔ

Πολιτικοί και πολίτες συρρέουν από νωρίς και σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η επίσημη Δοξολογία τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Στη σημασία της ομοψυχίας αναφέρθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την εξής δήλωση:

«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της και συμμέτοχο, όπως τον θέλει ο λαός μας, στην απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα της γιορτής του. Η διπλή αυτή επέτειος ενισχύει το εθνικό μας φρόνημα και μας υπενθυμίζει τη σημασία της ομοψυχίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Χρόνια Πολλά».

«Nα κρατήσουμε μέσα μας την παρακαταθήκη αυτών των εποχών» λέει ο υπουργός Άμυνας

Το καθήκον και το χρέος μας και στις σημερινές συνθήκες είναι να αγωνιζόμαστε για να δυναμώνει συνεχώς η πατρίδα μας, είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δήλωσή του αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές του έθνους σε πάρα πολλές περιπτώσεις συμπίπτουν με τις μεγάλες εθνικές μας εορτές», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Σήμερα, λοιπόν, εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, εορτάζουμε με λαμπρότητα την εορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου, καθώς και την επέτειο της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό, σε μία εποχή που η Ελλάδα μεγάλωνε και δυνάμωνε. Οφείλουμε να κρατήσουμε μέσα μας την παρακαταθήκη αυτών των εποχών και να αγωνιζόμαστε, ώστε η πατρίδα μας και σήμερα, σε εποχές μεγάλης δυσκολίας και πολύ σύνθετων προβλημάτων, ιδίως γεωπολιτικών, να δυναμώνει. Αυτό είναι και το δικό μας καθήκον, αυτό είναι και το χρέος μας. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά στη Μακεδονία».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ανάγκη να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι»

Την ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών και των νεότερων γενεών στις συνθήκες των πολλαπλών κρίσεων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την παραπάνω δήλωση μετά τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο.

«Σήμερα ζούμε σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων, γεωπολιτικών, ενεργειακών, οικονομικών. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και με ρεαλισμό, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλου του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων πολιτών και των νεότερων γενεών που οικοδομούν το μέλλον τους, δυστυχώς με λιγοστές ευκαιρίες σήμερα. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που γιορτάζουν», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024