Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Αν γίνει ξανά… 4Χ4

Ολυμπιακός: Αν γίνει ξανά… 4Χ4

Μια πρώτη ανάγνωση του… restart Μίτσελ και η άμεση ανάγκη για να πάει με καλύτερες συνθήκες στη διακοπή του Μουντιάλ

Όταν δεν έχεις την κατάσταση στα χέρια σου το καλύτερο είναι να μην κοιτάς το… ταμπλό. Όσο μάλιστα ο πρωτοπόρος πηγαίνει από νίκη σε νίκη με το εντυπωσιακό 9Χ9 ακόμη και όταν δεν παίζει καλά με την τύχη να είναι πάντα δίπλα του (χωρίς αυτό να μειώνει την ικανότητα) γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να κοιτάς χαμηλά και όχι ψηλά στη βαθμολογία. Να κοιτάς απλώς τον επόμενο αγώνα και τίποτα παραπάνω.

Για τον φετινό Ολυμπιακό, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα με όλα όσα συνέβησαν από το καλοκαίρι ή για την ακρίβεια από τα μισά της περσινής σεζόν, τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Και ίσως αν σκέφτεται και δουλεύει με γνώμονα την επόμενη χρονιά τελικά προλάβει τη φετινή…

Μετά από 9 αγωνιστικές έχει 10 χαμένους βαθμούς, πρωτόγνωρο για Ολυμπιακό που πασχίζει να βρει ξανά ρυθμό, αυτοματισμούς, ρόλους, ταυτότητα. Όσο νωρίς και αν είναι ακόμη, είναι δεδομένο πως τα 4 ματς που απομένουν έως τη διακοπή λόγω Μουντιάλ θα διαμορφώσουν καταστάσεις.

Με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που «σέρνει τον χορό», σε ξέφρενους μάλιστα ρυθμούς.

Ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του μια ευκαιρία να πάει μίνιμουμ με -7 στη διακοπή, αλλά με πολύ καλύτερη ψυχολογία και νέα δεδομένα ενόψει της επανέναρξης. Το 4Χ4 στο φινάλε του πρώτου γύρου και έως τις 13 Νοεμβρίου όντως τα «φέρνει τούμπα» για τον πρωταθλητή, που απλώς χρειάζεται να πάρει μπρος.

Μια δύσκολη προφανέστατα αποστολή σε μια δύσκολη εξίσωση. Με αγώνες, μετά το «εύκολο» με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη, σε Λεωφόρο, Λιβαδειά και ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο.

Πόσο εύκολο είναι το 4Χ4 που ανατρέπει τα δεδομένα γιατί πάει μίνιμουμ στο -7 τη διαφορά και ψυχολογικά… ισοπεδώνει τους «απέναντι», καθώς το μήνυμα ξεκάθαρα θα «φωνάζει» ότι ο «βασιλιάς επέστρεψε»;

Καθόλου, αλλά εδώ που έφθασαν τα πράγματα με τόσους χαμένους βαθμούς και τόσα «δώρα» πρέπει να κάνεις υπερβάσεις για να φθάσεις στον τελικό στόχο, που αυτήν τη στιγμή μοιάζει πολύ με μακρινό όνειρο.

Με τον Μίτσελ να έχει καταφέρει στο restart που επιχειρεί στον Ολυμπιακό να πετύχει πράγματα και παρά τα λάθη του, που στοίχισαν ακριβά, να ξέρει πως μπορεί να υπολογίζει στην προσπάθεια των Ερυθρολεύκων για την ανατροπή.

Ο Μίτσελ που ναι μεν δεν «γοητεύει» κάποια μερίδα κόσμου, όμως από την άλλη στο ποδόσφαιρο το σημαντικό είναι να υπάρχει «χημεία». Και μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, και αυτό φαίνεται πως αλλάζει στον Ολυμπιακό, προς το καλύτερο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024