Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για Πάτση: Ανήκει στα λεγόμενα κοράκια - Συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες

Τσίπρας για Πάτση: Ανήκει στα λεγόμενα κοράκια – Συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες

Στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση Πάτση που όπως είπε δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό στην κυβερνητική παράταξη

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα σήμερα και δεν είναι άλλο από την υπόθεση Πάτση, τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και τα όσα ακολούθησαν με την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ. Ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που ενώ όπως είπε γνώριζαν για τις ύποπτες κινήσεις του εδώ και χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια.

«Γιατί διαγράφηκε ο κ. Πάτσης; Έχω μία απορία. Ο κ. Πάτσης είχε συστήσει μία εταιρία με έδρα το εξωτερικό, έτσι άνηκε αν και είναι βουλευτής στα λεγόμενα κοράκια. Αγόρασε 63 εκ. δάνεια με 4,3 εκ. ευρώ. Αυτό ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Έκανε τα στραβά μάτια η κυβέρνηση και σταμάτησε να κάνει τα στραβά μάτια γιατί το θέμα των κόκκινων δανείων παίρνει σημαντικές διαστάσεις». Ωστόσο υποστήριξε ότι το θέμα δεν περιορίζεται στον κ. Πάτση: «είναι ο Πάτσης, είναι ο Μαραβέγιας, είναι η κ. Νικολάου, είναι τα 7 δις απευθείας αναθέσεις, είναι ο κ. Στάσης της ΔΕΗ που μοιράζει μισθούς και μπόνους. Ο κ. Πάτσης συμβολίζει την λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πιερρακάκης δεν γνώριζε τι έκανε ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΤΑ;

Σε ερώτηση γιατί ζητά παραίτηση του κ. Πιερρακάκη απάντησε: « Ο κ. Πιερρακάκης δεν γνώριζε τι έκανε ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΤΑ; Μου θυμίζει η στάση του κ. Πιερρακάκη την στάση του κ. Μητσοτάκη που για όλα δεν γνώριζε. Τα έκανε ο κ. Πάτσης όλα αυτά από μόνος του;». Σε παρατήρηση ότι και ο ίδιο καλύπτει πρώην υπουργούς του όπως ο κ. Παππάς απάντησε ότι « Είναι άλλο να κατηγορείται κάποιος για πολιτικούς λόγους όπως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και άλλο να κατηγορούνται βουλευτές σαν τρωκτικά.

Πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες εταιρίες ΙΚΕ που παίρνουν κόκκινα δάνεια έναντι πινακίου φακής». Συνδέοντας το ζήτημα και με την συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στην μεσαία τάξη είπε: «Υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση από αυτή. Εμείς με την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα χωρίς τρόικα μοιράζουν τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024