Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ: Η Ελλάδα εφηύρε τον «Νέο-οθωμανισμό» για να δικαιολογήσει τον επεκτατισμό της

Ακάρ: Η Ελλάδα εφηύρε τον «Νέο-οθωμανισμό» για να δικαιολογήσει τον επεκτατισμό της

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο» είπε μεταξύ άλλων ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα και ότι είναι αποφασισμένη και ικανή να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε τους Έλληνες πολιτικούς «αποκομμένους από τη λογική και το δίκαιο» και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι «να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα» και «να εξασφαλιστεί η δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου».

Ακόμα υπογράμμισε τα σχέδια της Τουρκίας για κατασκευή δικών της μαχητικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εφηύρε τον Νεο- οθωμανισμό για να κρύψει τις δικές της επεκτατικές τάσεις ενώ έκανε αναφορά και στη «Μεγάλη Ιδέα».

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

«Παρ’ όλες τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου με την Ελλάδα και πάντα απλώνουμε το χέρι μας για την ειρήνη για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

Ωστόσο, την ώρα που εμείς προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολικοί, για να καλύψουν τα δικά τους όνειρα για τη «Μεγάλη Ιδέα», κάνουν λόγο για «Νέο-Οθωμανισμό». Με τον τρόπο αυτό κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Ωστόσο, ίδια η Ελλάδα επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ίδρυσή της και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία.

Παρά τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και είναι αποκομμένοι από τη λογική και το δίκαιο, υπό την ηγεσία του προέδρου μας θα συνεχίσουμε μέχρι να γίνει το Αιγαίο και η Μεσόγειος μια θάλασσα φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και θα εξασφαλίσουμε δίκαιη μοιρασιά όλου του πλούτου.

Είμαστε αποφασισμένοι

Εκείνοι που υπερηφανεύονται πως φέρνουν σε διεθνές επίπεδο τα μεταξύ μας προβλήματα και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιους, να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα. Δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Όπως έχει συμβεί και παλαιότερα στην ιστορία, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους, τα δικά της ελικόπτερα, τα δικά της πλοία. Με τη βοήθεια του Θεού θα κατασκευάσουμε και το δικό μας αεροσκάφος και το δικό μας άρμα μάχης Θα φτιάξουμε και μαχητικό. Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι, δεν σταματάμε, θα τα κατασκευάσουμε.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024