Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεβασμός στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Σεβασμός στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δήμος Μακρακώμης, με διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε απόρους, δεν τιμούν κανέναν. Πόσο μάλλον τους δικαιούχος που έχουν την ατυχία να έχουν ανάγκη.

Πριν λίγες ημέρες έγινε διανομή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Μακρακώμης σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Όμως οι εικόνες που ο ίδιος ο Δήμος κυκλοφόρησε πρέπει να προβληματίσουν για τον τρόπο που γίνεται η διανομή καθώς και για το γεγονός ότι διακρίνονται τρόφιμα σε σακούλες στο έδαφος και όχι σε κάποιο πάγκο, όπως είναι άλλα προϊόντα, που σωστά έχουν τοποθετήσει οι υπεύθυνοι της διανομής εκεί.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δήμου: «Ο Δήμος Μακρακώμης , ως συμπράττοντας φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020, με Επικεφαλή Έταιρο του προγράμματος, των Δήμο Λαμιέων, πραγματοποίησε την διανομή προϊόντων των δικαιούχων ΤΕΒΑ  στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στην Σπερχειάδα.

Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν στους δικαιούχους ήταν βασικά είδη διατροφής (κρέατα, ζυμαρικά, ζάχαρη λάδι αλεύρι κλπ), βρεφικά γάλατα, πάνες, κρέμες καθώς και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής».

Κάθε πράξη ενδυνάμωσης ατόμων και οικογενειών με οικονομική αδυναμία χαιρετίζεται. Κάθε Δήμος που το κάνει το ίδιο. Από εκεί και πέρα θα πρέπει οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης διανομής την επόμενη φορά να σκεφτούν, πως οι σακούλες μπορεί να σχιστούν στο έδαφος και πιθανά μικρόβια να περάσουν στο εσωτερικό της.

Στο ηθικό μέρος της ιστορίας, κανείς από τους δικαιούχους δεν νομίζουμε να τόνωσε την αυτοεκτίμηση του βλέποντας αυτό το θέαμα. Δηλαδή τα είδη που προορίζονται για να τον βοηθήσουν να βρίσκονται – μέρος αυτών – στο έδαφος. Τέλος, ένας στεγασμένος χώρος, όπου να μπορεί κάθε δικαιούχος με ραντεβού – για την αποφυγή συνωστισμού – να παραλαμβάνει όσα τα αναλογούν δεν βρέθηκε;

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024