Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: «Πόλη της ειρήνης» το Ντιγιάρμπακιρ, η πρωτεύουσα των Κούρδων

Ερντογάν: «Πόλη της ειρήνης» το Ντιγιάρμπακιρ, η πρωτεύουσα των Κούρδων

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι διαβόητες φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ μετατρέπονται σε μουσείο και η διαχείρισή τους έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να κάνει «επίθεση φιλίας» στους Κούρδους.

Δεν δίστασε, λοιπόν, να χαρακτηρίσει «πόλη της ειρήνης» την πρωτεύουσα των Κούρδων στην Τουρκία, το Ντιγιάρμπακιρ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» και «τρομοκρατικές οργανώσεις» προσπαθούν να τον εμποδίσουν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι διαβόητες φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ μετατρέπονται σε μουσείο και η διαχείρισή τους έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Μας έλειψε το Ντιγιαρμπακίρ, όπως καταλαβαίνω από τον ενθουσιασμό σας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας εμποδίσουν να αγκαλιαζόμαστε για λίγο. Αλλά δεν ήξεραν ότι υπάρχουν αόρατα μονοπάτια από καρδιά σε καρδιά. Είπαμε ότι θα εγκαταλείψουμε την συνεργασία της καρδιάς μας. Το χρώμα του Ντιγιαρμπακίρ δεν είναι ο τρόμος. Πού είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Μητέρες του Ντιγιαρμπακίρ; Γιατί δεν τις επισκέφτηκαν οι ίδιοι ούτε μια φορά;», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

Οι μαύρες μέρες του Ντιγιαρμπακίρ έφυγαν. Το όνομά τους είναι Κούρδοι, δεν έχουν καμία σχέση με τον κουρδικό. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μου από το Ντιγιαρμπακίρ θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό γι’ αυτά. Το Ντιγιαρμπακίρ είναι πλέον η πόλη της ειρήνης. Αλλά στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη. Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε ένα νησί ειρήνης. Με την άδεια του Αλλάχ, δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο κλίμα ειρήνης που έχουμε κάνει να κυριαρχεί σε κάθε σπιθαμή της γης της χώρας μας, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024