Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτεύτηκα συνάδελφο... και τώρα; - Όλη η αλήθεια για μια μεγάλη αλλά και επικίνδυνη φαντασίωση

Ερωτεύτηκα συνάδελφο… και τώρα; – Όλη η αλήθεια για μια μεγάλη αλλά και επικίνδυνη φαντασίωση

Θέλει μεγάλη προσοχή...

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας. Είναι λοιπόν λογικό λοιπόν κάποια στιγμή στη ζωή μας να ερωτευτούμε συνάδερφό μας.

Το ερώτημα στο μυαλό όλων είναι ένα: «Ερωτεύτηκα συνάδελφο… και τώρα»;

Ένας έρωτας στο γραφείο μπορεί να έχει happy end και τότε είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Διαφορετικά η σχέση µε έναν συνάδελφο μπορεί να σου κοστίσει τη δουλειά σου, αλλά πάνω από όλα την αξιοπρέπειά σου.

Το αίσθημα ότι κάνεις κάτι που θέλεις να μείνει μυστικό, κάνει τη σχέση µε τον/την συνάδελφό ακόμα πιο ελκυστική.

Μάλιστα, ενδεικτική είναι έρευνα στη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία περίπου οι μισοί υπάλληλοι έχουν έστω φιληθεί µε κάποιον συνάδελφό τους. Εντύπωση προκαλεί ότι από την εν λόγω έρευνα προέκυψε πως το 27% από αυτούς το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό ακόμα κι αν αυτή η σχέση αφορά το… αφεντικό τους.

Παλαιότερα η σχέση µε κάποιον ανώτερο ιεραρχικά φαινόταν ότι γίνεται εξ ολοκλήρου για την εύνοια και τη δύναμη που συνεπάγεται. Σήμερα, αυτές οι σχέσεις έχουν γίνει καθημερινότητα…

Πριν σε χτυπήσει το βελάκι του έρωτα στο γραφείο, δες πώς θα το κάνεις σωστά χωρίς να κινδυνεύσεις να χάσεις τη θέση σου και το κυριότερο, την αξιοπρέπειά σου στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Και τώρα;

Διάλεξε προσεκτικά τον συνάδελφο που θα κάνεις σχέση

Όσο και να σου αρέσει ο εν λόγω συνάδελφος, πριν του το δείξεις πρέπει να σκεφτείς μερικά πράγματα. Για παράδειγμα να αποφύγεις να κάνεις σχέση µε κάποιον ανώτερό σου γιατί αν μαθευτεί θα διαταραχθεί η επικοινωνία σου µε τους συναδέλφους σου που θα υποθέσουν ότι κυνηγάς µια προαγωγή.

Να σκεφτείς την επόμενη μέρα

Το πάθος και ο έρωτας πολλές φορές… μας μπλοκάρουν. Προσοχή λοιπόν: Ο ενθουσιασμός και η παρόρμηση δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι αν χωρίσετε το κλίμα μεταξύ σας θα είναι τουλάχιστον αμήχανο.

Ειδικά δε αν ο χωρισμός είναι επεισοδιακός, τότε θα υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και ειδικά αν η συνεργασία των δυο πλευρών είναι άμεση, τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Μην κάνετε κοινές εμφανίσεις

Είναι αυτονόητο ότι δεν πάτε και δεν φεύγετε στη δουλειά μαζί γιατί δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί η σχέση σας. Μόνο αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να δημοσιοποιήσετε τη σχέση σας φερθείτε φυσιολογικά όπως όλα τα ζευγάρια.

Συζητήστε για ό,τι έγινε

Είτε θέλεις να προχωρήσει το ειδύλλιο σε σχέση είτε όχι, μίλησε μαζί του ανοιχτά για ό,τι έγινε μεταξύ σας για να µη νιώθετε άβολα ο ένας µε την παρουσία του άλλου. Φυσικά δεν πρέπει να ανοίξεις µία τέτοια συζήτηση στο γραφείο ή σε κοινή έξοδο µε άλλους συναδέλφους.

Μην προσπαθείς να τον συναντάς δήθεν τυχαία

«Ουπς, κι εσύ εδώ;». Σε ποιον τα πουλάς αυτά; Τον περίμενες να σηκωθεί για να τον ακολουθήσεις και να τον συναντήσεις δήθεν τυχαία στο ασανσέρ, στην κουζίνα, έξω από τις τουαλέτες.

Εντάξει μια φορά είναι γλυκό και χαριτωμένο, την δεύτερη επίσης, από την τρίτη και μετά γίνεται γραφικό και ενοχλητικό. Άσε που κάποιος παρατηρητικός συνάδερφος μπορεί να σας καταλάβει και να αποκαλυφθείτε. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024