Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Βεζένκοφ – Γιατί είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Βεζένκοφ – Γιατί είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη

Ο Σάσα Βεζένκοφ σαρώνει τα πάντα στο ξεκίνημα της σεζόν και είναι πρώτος σε όλες τις βασικές στατιστικές κατηγορίες

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προκαλεί τρόμο στην EuroLeague, καθώς πέρασε και από τη Βιτόρια, επικρατώντας της Μπασκόνια με 97-92, και έφθασε στο 4-0, με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει και σε αυτό το παιχνίδι όργια.

Ο φόργουορντ των Ερυθρόλευκων απέδειξε σε ακόμη ένα ματς πως δε συγκρίνεται με κανέναν άλλον στη θέση «4» σε όλη την Ευρώπη και ότι αποτελεί τον πιο πλήρη παίκτη σε όλη τη διοργάνωση. Σε όλο το ματς ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταλυτικός και κράτησε μόνος του τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με 16 πόντους στην επίθεση.

Ο Βεζένκοφ για ακόμα ένα παιχνίδι είχε πάνω από 20 πόντους, με τον ίδιο να σταματά στους 26, επίδοση που είναι η κορυφαία του για φέτος. Συνολικά σούταρε με 6/7 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση, νούμερο που (μαζί με τους Τζέιμς και Μέλι) ήταν το κορυφαίο σε όλη την Ευρώπη.

Και στα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να σκοράρει 20άρες. Συγκεκριμένα, με την Μπαρτσελόνα πέτυχε 20 πόντους, 23 είχε με Ρεάλ και Ζαλγκίρις, ενώ τώρα 26. Και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, η στατιστικά είναι η τρανή απόδειξη πως ο Βεζένκοφ είναι το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην EuroLeague.

Η νέα μυθική εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ έδειξε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά με τους υπόλοιπους, ενώ έχει καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο. Είναι πρώτος σκόρερ της EuroLeague με 23 πόντους μέσο όρο, πρώτος στην αξιολόγηση με 28,7 βαθμούς ανά αγώνα, πρώτος ριμπάουντερ με 10,3 ανά ματς και πρώτος στα εύστοχα δίποντα ανά αγώνα με 6.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να έχει διαλύσει τα κοντέρ και να είναι πρώτος σε 4 από τις 8 βασικές κατηγορίες της EuroLeague. Το πιο σημαντικό όμως για τον Βεζένκοφ είναι ότι το έχει καταφέρει αυτό μέσα από τρία εκτός έδρας ματς, και μάλιστα σε έδρες όπως της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και της Μπασκόνια.

Η νίκη επί της Μπασκόνια

Το ματς με την Μπαρτσελόνα

Το ματς με τη Ζαλγκίρις

Το ματς με τη Ρεάλ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024