Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βεζένκοφ-Ντεκ: Ο MVP, ο NBAer και μια μάχη που θα κρίνει τα πάντα στη Μαδρίτη (pics+vids)

Βεζένκοφ-Ντεκ: Ο MVP, ο NBAer και μια μάχη που θα κρίνει τα πάντα στη Μαδρίτη (pics+vids)

Κλειδί για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης το «ματσάρισμα» του Σάσα Βεζένκοφ με τον Γκάμπριελ Ντεκ. Το crash test του MVP της 2ης αγωνιστικής με τον Αργεντινό NBAer.

Στην Ισπανία για τις δύο κολλητές αναμετρήσεις με Ρεάλ Μαδρίτης (19/10) και Μπασκόνια (21/10), για την 3η και 4η αγωνιστική της Euroleague βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι μετά την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα (80-70) και την εντός έδρας επικράτηση επί της Ζαλγκίρις (90-80), ταξίδεψαν στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, έχοντας ως στόχο το «2 στα 2» και το 4X4 στη φετινή Euroleague.

Ένας δύσκολος στόχος, αλλά σε καμία περίπτωση ακατόρθωτος. Οι Πειραιώτες άλλωστε πριν από λίγες ημέρες νίκησαν στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα, μια από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής διοργάνωσης και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το βράδυ της Τετάρτης (19/10) οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν μια ακόμα από τις διεκδικήτριες του βαρύτιμου τροπαίου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει καταστρώσει τα πλάνα του για τη μεγάλη αναμέτρηση και τους παίκτες του να είναι έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη. «Εχουμε ένα πλάνο για να παίξουμε εναντίον της Ρεάλ. Θεωρούμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να διεκδικήσουμε τη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, με τον Μουσταφά Φαλ να προσθέτει: «Θα είναι μεγάλο ματς. Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε σκληρά και να παίξουμε καλή άμυνα».

Διαβάστε επίσης: Εφές – Βαλένθια 91-92: Της έκλεισε το σπίτι…

Το αυριανό θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στη φετινή διοργάνωση, με τον Μπαρτζώκα να ποντάρει πολλά στον φορμαρισμένο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός στο ματς με την Ζαλγκίρις, με τον διεθνή άσο να διαλύει τη φροντ λάιν της λιθουανικής ομάδας και να αναδεικνύεται MVP της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο 27χρονος παρέμεινε στο παρκέ για 36:26 λεπτά και έκανε double-double, έχοντας 23 πόντους (6/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/6 βολές) και 14 ριμπάουντ (3 επιθετικά, 11 αμυντικά), ενώ επίσης μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 37 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Βεζένκοφ. Η δεύτερη στη φετινή διοργάνωση, καθώς ήταν κομβικός και στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», όπου είχε 20 πόντους (4/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές) και 8 ριμπάουντ (2 επιθετικά, 6 αμυντικά). Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Σάσα Βεζένκοφ έχει μέσο όρο 21.5 πόντους, με 52.6% στο δίποντο, 62.5% στο τρίποντο και 88.9% στις βολές, όπως επίσης 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, με 28.5 πόντους στο ranking της Euroleague.

Στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Σάσα Βεζένκοφ θα κληθεί να βγει μπροστά για μια ακόμα φορά και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια ακόμα σπουδαία νίκη. Αυτή τη φορά, όμως, θα έχει απέναντί του έναν επίσης φορμαρισμένο παίκτη. Τον Γκάμπριελ Ντεκ. Έναν πρώην NBAer. Ενας από τους κορυφαίους φόργουορντ στην Ευρώπη. Έναν πολύ έμπειρο και ικανό παίκτη, που επέστρεψε στην Ευρώπη, μετά την περιπέτειά του στην Οκλαχόμα, με στόχο να οδηγήσει τη Ρεάλ στην κορυφή της Euroleague. Ο Αργεντινός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, έχοντας μέσο όρο 15 πόντους (55% στο δίποντο, 80% στις βολές), 8 ριμπάουντ και 19 πόντους στο σύστημα ranking στα πρώτα δύο παιχνίδια.

Στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είχε 9 πόντους με 4/9 δίποντα και 1/2 βολές, αλλά είχε επίσης 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, συγκεντρώνοντας 15 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Την περασμένη αγωνιστική ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ στην ήττα από την Μπαρτσελόνα (73-75), με τον Λατινοαμερικάνο να έχει 21 πόντους (7/11 δίποντα, 7/8 βολές), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ, συγκεντρώνοντας 23 πόντους στο PIR.

Ηταν ο λόγος που η Ρεάλ έφτασε κοντά σε μια επική ανατροπή, με τον διεθνή άσο να πετυχαίνει 13 σερί πόντους στην τελευταία περίοδο. Οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, αλλά ο Γκάμπριελ Ντεκ έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί… κίνδυνο-θάνατο για κάθε αντίπαλη άμυνα. Ενας παίκτης που δεν θέλει κανένας προπονητής να έχει απέναντί του, με το match up με τον Σάσα Βεζένκοφ να αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» της αυριανής αναμέτρησης.

Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να «κλειδώσει» τον Αργεντινό και να τον κρατήσει χαμηλά σε πόντους και επιθετικά ριμπάουντ, θα έχει πολλές πιθανότητες για να πετύχει τον στόχο του. Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνει μεγάλο παιχνίδι και ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον διεθνή άσο να βρίσκεται σε… δαιμονιώδη φόρμα και να αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι το κορυφαίο 4άρι στην Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024