Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Συνάντηση με Μπέρμποκ για τουρκικές προκλήσεις, Βαλκάνια και διμερείς σχέσεις

Δένδιας: Συνάντηση με Μπέρμποκ για τουρκικές προκλήσεις, Βαλκάνια και διμερείς σχέσεις

Είναι απαραίτητο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ «να έχει μια διαρκή ενημέρωση» δήλωσε ο Δένδιας

Στη Γερμανία βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με οικοδεσπότη την ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαδικασία του Βερολίνου αποτελεί πρωτοβουλία διακυβερνητικής συνεργασίας που εγκαινιάσθηκε το 2014 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια  και στην υποβοήθηση της ευρωπαϊκής τους προοπτικής, δίδοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης: «Θερμό» επεισόδιο και με την Μπέρμποκ η Τουρκία: «Μας λείπει η Μέρκελ» – Θετική η επίσκεψή της στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο ο Δένδιας αναμένεται να έχει συνάντηση με την γερμανίδα ομόλογο του, Αναλένα Μπέρμποκ, με την ατζέντα να έχει πρώτο θέμα τα Βαλκάνια, ωστόσο επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τόσο η επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Ουκρανία όσο και το μεγάλο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.


«Όπως είναι γνωστό, ιστορικά, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και παίζει πάντοτε έναν ιδιαίτερα ενεργητικό ρόλο, ώστε αυτή η προοπτική να εκπληρωθεί. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια» ανέφερε ο Δένδιας σε δήλωση του προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Απαραίτητη η ενημέρωση της Μπέρμποκ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δένδιας επεσήμανε ότι η Αναλένα Μπέρμποκ «κατά την παρουσία της και στην Αθήνα, αλλά οφείλω να πω και στην Άγκυρα, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και με μια στέρεη ευρωπαϊκή θέση, βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες». Σημείωσε δε ότι είναι απαραίτητο η Γερμανίδα ΥΠΕΞ «να έχει μια διαρκή ενημέρωση, όπως και όλοι οι άλλοι Υπουργοί της ΕΕ, για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και πώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024