Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου για Σεπόλια: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση

Οικονόμου για Σεπόλια: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση

Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, απέναντι στο οποίο η κοινωνία στέκεται ομόθυμα, ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός, σχολίασε ο Γ. Οικονόμου

Για πολιτική εκμετάλλευση ενός εγκλήματος και διχαστική λογική κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας άρθρο-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Κατηγορεί την Πολιτεία για εμπορία ανθρώπων

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, που δεν έκανε τίποτα για να σπάσει το απόστημα της κακοποίησης και της βίας, που επιλεκτικά -όταν θεωρεί πως τον βολεύει πολιτικά- τοποθετείται σε μείζονα εγκλήματα και φαινόμενα ανομίας, σήμερα επιχειρεί με το άρθρο του να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση, καταφεύγοντας σε θέσεις που, επιεικώς, χαρακτηρίζονται ως πολιτική χυδαιότητα.

»Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση που διατυπώνει ότι «η πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους». Είναι δυνατόν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διατυπώνει μια τέτοια θέση, η οποία προσβάλλει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας, κατηγορώντας την για εμπορία ανθρώπων;

Όχι ταξική, φυλετική και πολιτική «εργαλειοποίηση»

»Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των όρων που χρησιμοποιεί είτε έχει φθάσει στο έσχατο σημείο της χυδαιότητας. Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, απέναντι στο οποίο η κοινωνία στέκεται ομόθυμα, ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός. Η Κυβέρνησή μας διακηρύσσει κατηγορηματικά ότι για τέτοια φρικτά εγκλήματα, σαν και αυτά του Κολωνού, κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης, είτε με ταξικό, είτε με φυλετικό, είτε με πολιτικό πρόσημο, είναι χυδαία και απαράδεκτη.

»Οι Αρχές οφείλουν να μεριμνούν τόσο για την τάχιστη εύρεση και τιμωρία των ενόχων όσο και για την προστασία των θυμάτων. Κι αυτό κάνουν».

Δικό μας παιδί

Με άρθρο του στη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών» παρεμβαίνει για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την ευθύνη της κοινωνίας και της Πολιτείας όχι μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και σε όλα τα αθέατα εγκλήματα αυτού του είδους.

«Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλεί σε συλλογική αφύπνιση και συνδέει την συγκλονιστική αυτή υπόθεση με εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους και των φαινομένων φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Τονίζει πως τα αθέατα και ειδεχθή αυτά εγκλήματα υπάρχουν και αναπαράγονται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Κρούει λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την ύπαρξη πολιτικών για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας, των ευάλωτων ατόμων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, όσων δηλαδή είναι θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβαση του, «το θύμα, ο δράστης, η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, έχουν τη θέση τους στο σκοτεινό αυτό πίνακα. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σε επιδερμική ματιά, όσο έκπληκτη και δικαιολογημένα οργισμένη κι αν είναι. Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024