Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρθρο-παρέμβαση Τσίπρα για την υπόθεση της 12χρονης: «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί»

Άρθρο-παρέμβαση Τσίπρα για την υπόθεση της 12χρονης: «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί»

Τέτοια αθέατα και ειδεχθή εγκλήματα υπάρχουν και αναπαράγονται υπό συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με άρθρο του στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών παρεμβαίνει για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την ευθύνη της κοινωνίας και της Πολιτείας όχι μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και σε όλα τα αθέατα εγκλήματα αυτού του είδους.

«Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλεί σε συλλογική αφύπνιση και συνδέει την συγκλονιστική αυτή υπόθεση με εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους και των φαινομένων φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Τονίζει πως τα αθέατα και ειδεχθή αυτά εγκλήματα υπάρχουν και αναπαράγονται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Κρούει λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την ύπαρξη πολιτικών για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας, των ευάλωτων ατόμων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, όσων δηλαδή είναι θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβαση του, «το θύμα, ο δράστης, η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, έχουν τη θέση τους στο σκοτεινό αυτό πίνακα. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σε επιδερμική ματιά, όσο έκπληκτη και δικαιολογημένα οργισμένη κι αν είναι. Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024