Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Σοϊλού σε Ευρώπη και Ελλάδα: Αποτρέπουν την μετανάστευση με βία και θάνατο

Επίθεση Σοϊλού σε Ευρώπη και Ελλάδα: Αποτρέπουν την μετανάστευση με βία και θάνατο

«Δεν είμαστε η αποθήκη μετανάστευσης για κανέναν» δήλωσε ο Σοϊλού

Τα πυρά τους εναντίον της Ελλάδας επιμένουν να στρέφουν με κάθε ευκαιρία τούρκοι αξιωματούχοι, με το προσφυγικό – μεταναστευτικό να αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή πεδία. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δηλώσεις του στο Συμβούλιο Μετανάστευσης στην Επαρχία Γκέλμπασι επιτέθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι προσπαθούν να αποτρέψουν τη μετανάστευση, με βία και με θάνατο.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ευρώπη είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο. Μέσω της Frontex, δίνει στην Ελλάδα τη δύναμη να αποτρέψει τη μετανάστευση με βία και θάνατο, να προστατεύσει δηλαδή έτσι τα σύνορά της, την ίδια τη χώρα» ανέφερε ο Σοϊλού.

Διαβάστε επίσης: Αγριότητες Τούρκων εναντίον μεταναστών στα σύνορα – Χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Υποστήριξε δε ότι η Ευρώπη με τις πολιτικές της και τη βοήθεια των στρατηγικών συμμάχων της εντός της Τουρκίας «διαμορφώνει μια αντίληψη μέσω της οποίας επιχειρείται να εμφυσηθεί ξενοφοβία ώστε να αναγκαστούμε έτσι να προβούμε σε απάνθρωπες μεταχειρίσεις και δολοφονίες όπως αυτές που διαπράττει η Ελλάδα στα δικά μας σύνορα».

Θέλουν να γίνουν στην Τουρκία όσα γίνονται στην Ελλάδα

Όπως είπε κατηγορώντας την Ευρώπη «θέλουν οι σκηνές που καταγράφονται στην Ελλάδα να αρχίσουν να συμβαίνουν και στην Τουρκία, προκειμένου έτσι να αποτρέψουν τη μετανάστευση. Και όσο αποτυγχάνουν να το κάνουν αυτό, προβαίνουν σε αναίσχυντες προτάσεις και προσπαθούν να μας φορτώσουν όλα τα προβλήματα λέγοντας «και τι θα γίνει αν κρατήσουμε όλους τους μετανάστες εκεί;»».

«Δεν είμαστε η αποθήκη μετανάστευσης για κανέναν. Δεν είμαστε το παιχνίδι κανενός. Χώρες με περιορισμένες πολιτικές και χωρίς όραμα δεν έχουν καμία συμβουλή να δώσουν στην Τουρκία. Ακριβώς όπως η Δύση προσποιείται ότι είναι εναντίον του PYD και του PKK όταν πρόκειται για τρομοκρατία, το ίδιο κάνει (σ.σ. προσποιείται) και όταν πρόκειται για τη μετανάστευση» υποστήριξε ο Σοϊλού.

Την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε ότι το 2020, το 2021, το 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά «69.375 βίαιες απωθήσεις στο Αιγαίο και στα δυτικά μας σύνορα. Ως αποτέλεσμα αυτών των βίαιων απωθήσεων, 170 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 780 μετανάστες τραυματίστηκαν. Και όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν καταγραφεί. Όλα αυτά (τα στοιχεία) έχουν σταλεί σε όλα τα διεθνή δικαστήρια και θεσμούς. […] Υπάρχει κατανόηση; Φυσικά και όχι».

Συνέχισε δε την επίθεση στην Ελλάδα λέγοντας ότι «η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στην Επιτροπή της ΕΕ. Ζήτησε από την Ελλάδα να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να λάβει μέτρα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας παραβίασαν το νόμο και καταδίκασε την Ελλάδα σε αποζημίωση μετά από ένα περιστατικό απώθησης στο οποίο σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Με άλλα λόγια, η συμπεριφορά της Ελλάδας έφερε σε αμηχανία ακόμη και την Ευρώπη, συνεχίζουν ωστόσο να προσπαθούν να στήσουν από κοινού επιχειρήσεις διαχείρισης αντίληψης κατά της Τουρκίας».

Απάνθρωπη συμπεριφορά από την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Σοϊλού «η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας έχουν αποκαλυφθεί τόσο από εικόνες όσο και από διεθνείς εκθέσεις».

Υπενθύμισε δε την ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ, ο ο οποίος όπως είπε «παρουσίασε ανοιχτά μπροστά σε όλους, με αποδείξεις, τις απάνθρωπες μεθόδους της Ελλάδας. Γνωρίζουμε φυσικά την απελπιστική θέση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα ενώπιον του διεθνούς κοινού. Τα παιχνίδια της Ελλάδας εναντίον μας είναι φυσικά αποτέλεσμα πολιτικής χαμηλού επιπέδου, και ένδειξη της αξιολύπητης θέσης και της αδυναμίας της».

«Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος Abdulvahap αφέθηκαν να πεθάνουν όπως το μωρό Aylan. Ήρθαν από τον Λίβανο και κατευθύνονταν στην Ιταλία όταν έπεσαν στο Αιγαίο και δυστυχώς οι Έλληνες τους έσπρωξαν στον θάνατο» είπε ο Σοϊλού.

«Προβάλλουν όσο περισσότερες συκοφαντίες και ψέματα μπορούν για να μη λερωθεί ο δικός τους πολιτισμός. Το 2020, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την Ελλάδα ως την προστατευτική ασπίδα της Ευρώπης και την ευχαρίστησε. Με άλλα λόγια, εκτίμησε ότι η πολιτική που μόλις περιέγραψα εφαρμόστηκε πολύ καλά από την Ελλάδα για χάρη τους» υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024