Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγριότητες Τούρκων εναντίον μεταναστών στα σύνορα – Χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Αγριότητες Τούρκων εναντίον μεταναστών στα σύνορα – Χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ απεικονίζονται μετανάστες να συνομιλούν με τους Έλληνες στρατιωτικούς και να τους ζητούν να τους σώσουν.

Το απάνθρωπο πρόσωπο της Τουρκίας και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι ίδιοι στους μετανάστες φαίνεται ωμά σε δύο νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ απεικονίζονται μετανάστες να συνομιλούν με τους Έλληνες στρατιωτικούς και να τους ζητούν να τους σώσουν.

«Ελάτε να μας πάρετε. Είμαστε 94 άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Μας έστειλε η οργάνωση DCR και μας είπε να περιμένουμε εδώ να έρθετε να μας πάρετε», λένε οι απελπισμένοι άνθρωποι στις ελληνικές αρχές.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter φαίνονται Τούρκοι αστυνομικοί να χτυπούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα σύνορα με απίστευτη μανία. Τα ουρλιαχτά των ανθρώπων αυτών είναι στην κυριολεξία ανατριχιαστικά.

Η Τουρκία «πυροβολεί» την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Είναι σαφές πως η Τουρκία εργαλειοποιεί τους μετανάστες σταθερά και επενδύει στο προσφυγικό στο οποίο αναγνωρίζει ένα ισχυρό χαρτί άσκησης πιέσεων και στην Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ήδη από το 2020, αλλά και νωρίτερα, έχει μπει και στο τραπέζι της έντασης που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα. Διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, δε, το εντάσσουν πάντα στα σενάρια μίας «προβοκάτσιας» από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και ενός ενδεχόμενου ατυχήματος.

Η αδυναμία της ΕΕ να διαχειριστεί το ζήτημα άλλωστε και ο εγκλωβισμός της σε λογικές «κλειστών συνόρων», που επιχειρούν να ρίξουν το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής, δίνουν στην Άγκυρα το περιθώριο να το αξιοποιεί πολλαπλά. Για την Τουρκία το μεταναστευτικό εκλαμβάνεται ως ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα ως την πλευρά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα να επενδύσει στο θυμικό της διεθνούς κοινότητας.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επίθεση του εναντίον της Ελλάδας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επέλεξε να αξιοποιήσει το μεταναστευτικό και να μην αναφερθεί σε ζητήματα που θεώρησε ότι θα άφηναν την Τουρκία εκτεθειμένη.

Η υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο και διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές και η κίνηση της Αθήνας να προχωρήσει σε διεθνοποίηση του ζητήματος, έδειξε να εξαγριώνει την Άγκυρα. Η οποία θεώρησε ότι για να αποτινάξει τις κατηγορίες, που τις αποδίδονται, ο καλύτερος τρόπος ήταν να περάσει στην αντεπίθεση. Ωστόσο τα παραπάνω βίντεο αποδεικνύουν περίτρανα το σκληρό πρόσωπό της και την εκθέτουν για ακόμη μία φορά στην Ευρώπη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024