Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία - Έβγαλαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία – Έβγαλαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ

Διακινούσαν μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου. Χρέωναν 5.500 ευρώ το κεφάλι

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω των συνόρων του Έβρου, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ένω έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 30 συνεργοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι διακινητές φέρονται να αποκόμισαν ποσό άνω των 1.300.000 ευρώ από τις παράνομες ενέργειές τους, ενώ έπαιρναν έως και 5.500 ευρώ το άτομο.

Ειδικότερα, χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός άνδρας. Παράλληλα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ταυτοποίησαν ακόμη τριάντα άτομα συνεργών και μελών της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται στη διακίνηση των μεταναστών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδής κατάθεσης, της ψευδής καταγγελίας, της υπεξαίρεσης, της παράβασης του κώδικα μετανάστευσης και της παράβασης της νομοθεσίας για την Πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την προανακριτική διαδικασία προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει συνολικά 51 μεταφορές αλλοδαπών. Διακίνησαν συνολικά τουλάχιστον 228 μετανάστες, οι οποίοι κατέβαλαν στους διακινητές έως και 5.500 ευρώ ανά άτομο. Οι συλληφθέντες συνεργάζονταν με δουλεμπόρους στην Τουρκία και διακινούσαν υπηκόους τρίτων χωρών. Αρχικά τους μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου κρατούσαν παράνομα σε διαμερίσματα όσους δεν είχαν καταβάλει τα χρήματα. Στη συνέχεια, αφού τους αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά, τους άφηναν ελεύθερους ή διευκόλυναν ακόμη και την μετακίνησή τους σε Ευρωπαϊκές Χώρες.

Για τις μεταφορές χρησιμοποίησαν 51 οχήματα, εκ των οποίων τα 47 εκμισθώθηκαν και υπεξαιρέθηκαν από τις περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής, καθώς και από νησιά των Κυκλάδων και των Επτανήσων. Το παράνομο κέρδος που αποκόμισαν ανέρχεται περίπου σε 1,2 ευρώ, ενώ η αξία των υπεξαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Στα σπίτια των διακινητών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες
  • 1 αεροβόλο πιστόλι
  • 1 γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο
  • 1,6 γραμμάρια κοκαΐνης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 9 κινητά τηλέφωνα και
  • 5.169 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024