Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζωή Ράπτη: 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι από στενό οικογενειακό περιβάλλον

Ζωή Ράπτη: 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι από στενό οικογενειακό περιβάλλον

«Δεν είναι απαραίτητο ότι μία οικογένεια με οχτώ παιδιά δεν τα φυλάει και δεν τα προστατεύει. Πολλές φορές οι πολύτεκνες οικογένειες είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς οχτώ παιδιά».

Με αφορμή την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη δήλωσε πως στην πλειοψηφία των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης οι θύτες ανήκουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι μία οικογένεια με οχτώ παιδιά δεν τα φυλάει και δεν τα προστατεύει. Πολλές φορές οι πολύτεκνες οικογένειες είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς οχτώ παιδιά. Μία επίσκεψη της κοινωνικής υπηρεσίας σε τέτοιες οικογένειες είναι χρήσιμη και απαραίτητη για να δει που χωλαίνει η προστασία των παιδιών και να παρέμβει», είπε η κ. Ράπτη μιλώντας στο Mega.

Tόνισε πως 9 στις 10 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης γίνονται είτε από συγγενείς είτε από φιλικό περιβάλλον.

Για την υπόθεση του Κολωνού στην οποία η 37χρονη μητέρα της ανήλικης είναι προφυλακιστέα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και λαμβάνουν την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη είπε:

«Τα παιδιά φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όμως λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του νοσοκομείου «Παίδων». Μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης τα παιδιά θα παραμείνουν εκεί και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σε ποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας ή σε άλλο πρόσωπο θα ανατεθεί η επιμέλεια. Πρέπει να πούμε ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο τους».

CSI INSTITUTE: Περισσότερες οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Παράλληλα, η Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του CSI INSTITUTE, υπογράμμισε πως οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είναι περισσότερες.

«Οι υποθέσεις με κακοποιημένα ανήλικα ή με δυσλειτουργίες της οικογένειας είναι πολύ περισσότερες από αυτές που βγαίνουν στην τηλεόραση. Η κοινωνική υπηρεσία αυτή τη στιγμή έχει βασικές ελλείψεις και πρέπει να δούμε πως θα βοηθήσουμε το σύστημα».

Επιπλέον, δήλωσε πως υπάρχουν διαδικτυακές εφαρμογές μέσω των οποίων ανήλικοι ανεβάζουν φωτογραφίες τους ή και κάνουν cam show έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν τι χρήση κάνει το παιδί στον υπολογιστή, στο κινητό και τι είναι οι εφαρμογές, γιατί υπάρχει τεράστιο ψηφιακό χάσμα», ανέφερε επίσης.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024