Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Ξυπνούν… μνήμες για την σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου από τον θείο του

Κρήτη: Ξυπνούν… μνήμες για την σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου από τον θείο του

Το παιδί αποτύπωνε τις νοσηρές καταστάσεις που ζούσε σε τετράδιο του

Μία υπόθεση φρίκης αναμένεται να… αναβιώσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Πρόκειται για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου αγοριού από τον 62χρονο σήμερα αδερφό της γιαγιάς του.

Ο άνδρας από το Ηράκλειο με παιδιά και εγγόνια, κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά – και υπό καθεστώς απειλών και βίας – το 10χρονο αγόρι.

Ο 62χρονος, πρωτόδικα έχει ήδη καταδικαστεί για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση ενώ του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δεν προχώρησε στις πράξεις που του αποδίδονται ενώ είχε την πλήρη στήριξη, μελών της οικογένειας του που αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης.

Το τετράδιο της φρίκης

Την καταγγελία στις Αρχές έκαναν η γιαγιά και ο πατέρας του ανήλικου αγοριού. Σε μία τυχαία συζήτηση και με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης η γιαγιά φέρεται να συνέστησε την προσοχή του παιδιού, συμβουλεύοντάς το ότι πρέπει να προσέχει και ιδιαίτερα τους ξένους μην του κάνουν κακό.

Η απάντηση του παιδιού «κεραυνοβόλησε» τη γιαγιά. Με μια λέξη… πεζοδρομίου ήταν σαν να της έλεγε ότι «το κακό έχει γίνει».

Το παιδί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το cretapost.gr, άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες καταστάσεις που είχε ζήσει με τον θείο του, τον παππού όπως τον αποκαλούσε.

Η οικογένεια του ανήλικου παρέδωσε στις Αρχές και ένα μαθητικό τετράδιο, στο οποίο το παιδί κατέγραφε όσα είχαν συμβεί με τον θείο. Σε τέσσερις σελίδες φέρεται να αποτυπώνει καταστάσεις φρίκης που σφίγγουν το στομάχι από τη ναυτία.

To κείμενο αυτό τιτλοφορείται «ο Βιασμός μου 2017- 2018» και παραπέμπει περισσότερο σε μία… έκθεση παρά σε σημειώσεις ημερολογίου.

Περιγράφονται βλέμματα, υπονοούμενα, λέξεις, πειράγματα, χυδαίες εκφράσεις και πράξεις σε διάφορους χώρους, από το υπνοδωμάτιο μέχρι το κοτέτσι.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μία φράση που φέρεται να είπε ο 60χρονος στο αγοράκι, όπως καταγράφεται στο τετράδιο της φρίκης, έδωσε το έναυσμα διεύρυνσης της δικαστικής έρευνας με εισαγγελική παραγγελία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024