Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρας: Έμεινε στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο ο Κλαφ στη Λιντς - «Damned United Kingdom»

Τρας: Έμεινε στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο ο Κλαφ στη Λιντς – «Damned United Kingdom»

Η σύγκριση ανάμεσα σε Λιζ Τρας και Μπράιαν Κλαφ μπορεί να φαίνεται παράδοξη, ωστόσο ένα λογοπαίγνιο απαντάει στις όποιες ενστάσεις.

Μια απίστευτη σύμπτωση καταγράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ σε σχέση με την παραίτηση της Λιζ Τρας, ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν τα περιβόητα λογοπαίγνιά τους.

Η τέως πλέον πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έμεινε στη θέση της μόλις για 44 ημέρες. Μάλιστα, η Τρας «έσπασε» κάθε ρεκόρ, καθώς είναι η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία της Βρετανίας.

Με ποιον τη συγκρίνουν τα ΜΜΕ της Βρετανίας; Μην ψάχνετε ανάμεσα σε πολιτικούς. Η σύγκριση είναι με τον θρυλικό προπονητή Μπράιαν Κλαφ που έμεινε στο «τιμόνι» της Λιντς Γιουνάιτεντ επίσης για 44 ημέρες το 1974.

Η σχετική ανάρτηση της Opta

Βέβαια, όπως θυμίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Κλαφ πριν πάει στη μισητή για τον ίδιο Λιντς ήταν ένας πετυχημένος προπονητής αφού είχε γράψει ιστορία με την Ντέρμπι Κάουντι. Είχε κερδίσει την άνοδο στην τότε First Divsion με τα «κριάρια» το 1969 και στη συνέχεια κέρδισε το πρωτάθλημα τρία μόλις χρόνια αργότερα, το 1972.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Μπράιτον, ο Κλαφ ανέλαβε τη Λιντς, μια ομάδα για την οποία είχε μιλήσει με τα χειρότερα λόγια όταν προπονούσε την Ντέρμπι. Εκεί απέτυχε οικτρά, αν και στη συνέχεια της καριέρας του κατέκτησε, ανάμεσα σε άλλα, το πρωτάθλημα Αγγλίας και το Κύπελλο Πρωταθλητριών (δύο φορές) με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αποδεικνύοντας την αξία του.

Το αιχμηρό λογοπαίγνιο

Η σύντομη θητεία του Κλαφ στη Λιντς περιγράφεται στο βιβλίο «The Damned United» του Ντέιβιντ Πις, βιβλίο που κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Μάλιστα, σε αυτό το βιβλίο έχει βασιστεί και ταινία που κυκλοφόρησε το 2009.

Τόσο το βιβλίο, όσο και η ταινία αξίζουν την προσοχή μας. Όπως τα συγχαρητήριά μας αξίζει η Evening Standard που με ένα λογοπαίγνιο τριών λέξεων περιέγραψε την τωρινή κατάσταση στη Βρετανία: «Damned United Kingdom» («Καταραμένο Ηνωμένο Βασίλειο»).

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024