Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τρας θα πρέπει να υποστηρίζονται από τουλάχιστον 100 βουλευτές

Βρετανία: Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τρας θα πρέπει να υποστηρίζονται από τουλάχιστον 100 βουλευτές

Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι μπορούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους όσοι επιθυμούν να πάρουν τη θέση της Λιζ Τρας. Η διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη των Τόρις και της Βρετανίας.

Δυσκολεύει η κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε σήμερα από την πρωθυπουργία στη Βρετανία. Σύμφωνα με τον Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, κάθε υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις και τη θέση του πρωθυπουργού θα πρέπει να έχει τη στήριξη από τουλάχιστον 100 βουλευτές. Να σημειώσουμε ότι οι Συντηρητικοί βουλευτές είναι μόνο 357.

Ο Μπρέιντι έκανε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση στους δημοσιογράφους μαζί με τον πρόεδρο των Τόρις, Τζέικ Μπέρι έξω από τη Βουλή.

Ο Μπέρι, μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι στο χέρι των βουλευτών αν θα υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι. Σύμφωνα με τον Guardian, με αυτό το όριο δεν μπορούν να υπάρχουν πάνω από τρεις υποψήφιοι. Το πιο πιθανό είναι να έχουμε δύο υποψηφιότητες, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το γεγονός να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος ή υποψήφια.

Από τη δική του μεριά, ο Μπρέιντι διευκρίνισε, μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, ότι αν μόνο ένας υποψήφιος συγκεντρώσει 100 βουλευτές που τον στηρίζουν, τότε αυτόματα θα κερδίσει την κούρσα διαδοχής.

Θυμίζουμε ότι στόχος των Τόρις είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις 28 Οκτωβρίου, καθώς στις 31 του μήνα θα υπάρξει η ανακοίνωση για τα δημοσιονομικά, την οποία πρέπει να κάνει ο νέος ηγέτης της Βρετανίας.

Μέχρι τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για την εσωκομματική διαδικασία των Τόρις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εσωκομματική διαδικασία μέχρι τη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Βρετανίας).

«Οι υποψηφιότητες ξεκινούν απόψε και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στις 14:00.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 100 υποστηριχτές για να προχωρήσουν στην ψηφοφορία.

Θα υπάρξει ψηφοφορία των βουλευτών μόλις υπάρξουν δύο υποψήφιοι.

Η πρώτη ψηφοφορία των βουλευτών θα διεξαχθεί στη συνέχεια μεταξύ 15:30 και 17:30 τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Εάν υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους θα αποκλειστεί. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 18:00. Εάν χρειαστεί δεύτερη ψηφοφορία, αυτή θα διεξαχθεί μεταξύ 18:30 και 20:30 τη Δευτέρα 24 του μήνα. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 21:00 η ώρα.

Ο βουλευτής Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι θα ενεργήσει ως επιβλέπων των εκλογών.

Μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, το CCHQ θα αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση της ψηφοφορίας των μελών του Συντηρητικού κόμματος, εφόσον παραμένουν δύο υποψήφιοι. Η ψηφοφορία των μελών του κόμματος θα διεξαχθεί μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και έχουμε ήδη συζητήσει με το NCSC σχετικά με αυτό. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 11:00 η ώρα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου – το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια ημέρα. Μόνο τα μέλη που πληρούν τις προϋποθέσεις, τα οποία είναι μέλη του κόμματος για τουλάχιστον τρεις μήνες, μπορούν να ψηφίσουν».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024